Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15

”Ristede skumfiduser” på menuen på Livø

05-09-2019

Da de nye 1.g’ere på Vesthimmerlands Gymnasium og HF fra onsdag til fredag i sidste uge var på intro-tur til Livø, var størstedelen af turens program en del af NV-undervisningen, så det var hovedsageligt naturvidenskabelige lærere, der ledsagede dem.

Det overordnede emne for de øvelser, eleverne i de fire klasser skulle lave, var ”energi og bæredygtighed på Livø”. I fysik handlede det om solceller, i geografi om strålingsbalance, og i kemi om forbrændingsreaktioner. Biologilærerne tog sig af biomasseundersøgelse, fotosyntese og respiration.

Derudover blev der afholdt en masse sociale aktiviteter.  Om torsdagen kom skolens elevambassadører fra 2. og 3.årgang således og afholdt ”Livø Games”. Bag dette navn gemmer der sig en masse sjove ryste-sammen-aktiviteter. På et tidspunkt kom musiklæreren Lisbeth Bæk Eriksen også over på øen og afholdt en sangtime med eleverne. Endelig sørgede nogle af de mandlige lærere for bålhygge om aftenen, og der blev bagt masser af snobrød og en lidt speciel dessert: ”Ristede skumfiduser”, der lægges mellem to kiks. Og så var der naturligvis også mulighed for boldspil og badning i fritiden.

Det var en flok glade elever, der fredag ved middagstid returnerede til gymnasiet i Aars efter en vellykket ø-tur. Efterfølgende har deres forældre været inviteret til et møde på gymnasiet tirsdag aften, hvor de bl.a. fik en orientering om de studieretninger, som deres poder skal vælge mellem i løbet af de næste par måneder.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!