Lørdag d. 17. august 2019 - �rgang 14

Rytterbaren fejrer 45 års fødselsdags med fest

17-05-2019

Rytterbaren i Ranum fylder 45 år den 24. maj 2019, og det fejres hele dagen.

Rytterbaren er en af de få tilbageværende såkaldte ’Brune værtshuse’. Et brunt værtshus er ét af de dér hyggelige steder, hvor væggene traditionelt er lidt gullige, fordi der må ryges i baren. Det er ofte besøgt af mange af de lokale, som alle kender hinanden, som taler sammen, og hvor bartenderen altid ved præcist, hvilken øl man drikker. Øllen står som regel klar i baren eller på bordet før den lokale stamgæst får sig sat ned ?

Rytterbaren blev etableret i 1974 - dengang der var lærerseminarium i Ranum, og her havde man kronede dage. Borgerne i byen – godt hjulpet af de mange lærerstuderende – blev et år kendt som den by, hvor man drak flest øl pr. indbygger, og det har selvfølgelig smittet af på Rytterbaren. Med lærerseminariets lukning i 1980’er gik det selvfølgelig tilbage – ikke bare for Rytterbaren – men også for byen generelt.

De brune værtshuse har generelt oplevet en markant tilbagegang i de senere år. Det skyldes alle de mere fancy caféer, der dukker op alle steder, og som specielt de unge mennesker synes at foretrække. Tendensen er dog ved at vende lidt. De brune værtshuse kan nemlig i højere grad byde på hygge og god stemning.

I 2018 fik Rytterbaren nye ejere. Siden da er baren blevet frisket lidt op og det store poolrum er moderniseret og der er blandt andet kommet vinduer og døre i, så der nu også kommer sollys ind i poolrummet. Der kan nu spilles både pool, billard, dart, bordfodbold og selvfølgelig musik fra jukeboxen. Alt sammen for at tiltrække både nye lokale men også de mange unge, som findes i nærområdet.

- Det har været vores mål at lave en bar, hvor vi på den ene side bibeholdt det hyggelige brune værtshus, men på den anden siden ville føje nye ting til for at tiltrække nye kunder også. Det er nemlig nødvendigt for at overleve som forretning, siger medejer Kasper Kristiansen.

-  Vi synes, vi er lykkedes godt med det. Det oprindelige værtshus og baren ligner sig selv – mens det nye poolrum nu blot mangler at vi får gang i en masse turneringer i både pool, billard og dart. Så hvis nogen skulle have lyst til at arrangere sådan nogle turneringer, så hører vi da gerne fra jer i baren, siger Kasper.

På fredag fylder baren 45 år, og det bliver fejret med maner.

- Vi har lavet et dagsprogram, som vi håber alle de lokale vil tage godt imod. Vi starter kl. 9.30 om morgenen med at give kaffe og rundstykker. Kl. 14 tager vi så fat på en bulls eye dart konkurrence, hvor vi for alvor får indviet vores nye dartbaner. Kl. 17 serveres der stegt pattegris med tilbehør og en øl for 95 kr. Og når folk så er godt mætte så kommer popikonet SUSANNE LANA og synger TÅRER AF GULD og mange andre af de helt store numre. Det glæder vi os rigtig meget til, og herefter skal vi selvfølgelig bare feste, hvor vi blandt andet også introducerer et par nye shots og drinks, slutter Kasper Kristiansen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!