Søndag d. 25. oktober 2020 - �rgang 15

Så kan der snart spilles bold på det nye Løgstør Stadion

06-10-2020

I dag spredes der coated sand ud på den nyanlagte kunstgræsbane i Løgstør. Men fodboldspillerne må væne sig med tålmodighed nogle uger endnu.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Anlægget af kunstgræsbanen på Sdr. Ringvej ved Lanternen er tæt på at være færdig. I dag spredes der coated sand ud på baneanlægget, og derefter mangler der kun at blive tilført korkgranualt som infill. Korken erstatter det gummigranulat, som er kendt fra de fleste kunstgræsbane - og som har den slagside, at gummiet ender som mikroplast i naturen. 

Den nye bane er en del af det nye Løgstør Stadion, som bliver etableret ved Kultur- og Idrætscenter Lanternen. Der er plads til både en 11-mandsbane og en 8 mandsbane på kunstgræsset. Derudover er der anlagt 3 almindelige græsbaner. 

Løgstør IF's formand, Chris Severinsen, følger anlægsarbejdet tæt, men han kan endnu ikke sige, hvornår klubbens spillere kan indtage banearealerne. 

Det første spadestik blev taget 9. juni, og selv om der er rykket rundt på 120.000 kubikmeter jord, står de nye græsbaner allerede pænt grønne. De får dog fred til efter sommerferien næste år for at rodfæste sig ordentligt. 

Vesthimmerlands Kommune har bevilget 9,5 millioner kroner til stadionet, som HMC Byg & Anlæg har stået for som hovedentreprenør. Her siger direktør Henrik Christensen, at de sidste lysmaster sættes op i dag, og han tør godt love, at de lyser op, så man kan finde en knappenål på stadion. I den kommende uge sås det sidste græs på udenomsarealerne, men det hegn, der skal sættes op, kommer først sidst i oktober. Derfor forudser Henrik Christensen, at banen først er klar til at spille på midt i november. 

Han glæder sig dog over, at vejret i efteråret har været lunt og tilpas fugtigt, hvilket har givet optimale betingelser for græsbanerne. Der er heller ikke blevet sparet på græsfrøene, lover han. 

I det hele taget har samarbejdet om baneanlægget kørt rigtig godt, slutter Henrik Christensen.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!