Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15

Sæsonåbning i Folkeuniversitetet

14-09-2019

Folkeuniversitetet i Vesthimmerland åbnede sæsonen med et velbesøgt foredrag af sognepræst Mikkel Wold fra Marmorkirken i København.

Foredraget tog udgangspunkt i Wolds seneste debatbog, som han har skrevet sammen med overlæge og professor Bente Klarlund under overskriften ”Krop og ånd og meningen med livet”. En titel der er meget sigende for det, denne aften handlede om.

For er vores ekstreme kropsdyrkelse måske i virkeligheden udtryk for, at vi søger efter en mening med tilværelsen? En form for moderne askese? Alt i mens vi i samme åndedrag glemmer, at denne kun kan findes, når vi også forstår at se uden for os selv?

En travlhed og en fremmedgørelse har bemægtiget sig det moderne menneske, der får os til at længes desperat efter sammenhæng.
Før eller siden skal vi alle stille os selv det grundlæggende og store spørgsmål, om hvad vi gjorde med vores liv. Dette forudsætter, at vi har en sikker base at svare ud fra. Og kender vi ikke denne base, må vi erstatte den med noget andet. Det kunne eksempelvis være ekstremsport eller andre former for kropsdyrkelse, der dermed bliver et mål, uden af den grund at give os mere sikkerhed om de værdier og den ånd, vi lever ud fra.

Sammenholder man alt dette med den enorme sundhedsdyrkelse (sundhedisme ifølge Klarlund) og den brutalitet, der hersker i vores sundhedsvæsen, hvor det mere eller mindre er dit eget ansvar at holde dig sund og rask, kan man ikke fortænke nogen i, at det kan kræve sin mand eller kvinde at fokusere på ret meget andet end sig selv. Men derved opnår vi aldrig hverken selvforglemmelse eller et ægte svar på meningen med livet.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!