Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

Salling får halv million kroner plus statstøttet coronakunstværk

29-09-2020

Det går for alvor Sallings vej for tiden, hvor en aktiv borgerforening sætter flere initiativer i søen.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Et halvt hundrede mennesker fra Salling var i går samlet på bymidten i Salling inviteret af borgerforeningen. Anledningen var afsløringen af et nyt kunstværk, der de seneste dage har stået indpakket og pirret nysgerrigheden hos forbipasserende. 

Trods indpakning kunne man let gætte sig frem til at kunstværket var fire bænke opstillet i en rundkreds. Men først ved afsløringen kunne man se, hvordan de er udsmykket. Det er den lokale kunstner Birthe Kjærsgaard, der har fået opgaven med at udsmykke bænkene i egeplanker, som er formet som ringborgen i Aggersborg og udsmykket med inspiration fra tegningerne på Skarp Salling Karret, der befinder sig på Nationalmuseet.

Salling Borgerforening har søgt og fået 21.282 kroner fra Slots og Kulturstyrelsen, som har udmøntet en pulje til at igangsætte kunstneriske projekter under coronakrisen. Else Viese fra Salling har privat doneret yderligere 2.500 kroner, mens den lokale smedeforretning H. Kirch & Søn har lavet benene til bænkene. 

En halv million til dammeprojekt

Salling Borgerforening fik forleden 300.000 kroner til et andet projekt, der skal få Dammene i Salling renset op. Foreningens formand, Silje Johansen, kunne ved tirsdagens afsløring fortælle de fremmødte, at Friluftsrådet har hensat yderligere 200.000 kroner til projektet, som nu kan sættes i værk. Bevillingen dækker også etablering af en boardwalk - en form for badebro, der gør det muligt at gå gennem det rekreative vådområde i Salling. 

Herudover har den energiske borgerforening sat gang i et legepladsprojekt ved Dammene. Med midler fra Vesthimmerlands Kommunes landsbypulje er der kommet penge til, at der kan bygges et nyt legetårn, en karrussel og vippedyr med mere. 

Borgerforeningen var vært ved kage ved afsløringen, hvor en af byens lokale også bød på hjemmelavet vin.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!