Onsdag d. 19. september 2018 - Årgang 13

Sekscifret beløb skiftede hænder i Aars

10-10-2017

Ti gode formål fik hjælp fra Fonden for Sparekassen Himmerland.

For nyligt var der mild gaveregn over ti lokale foreninger og organisationer, da der var udlodninger til almennyttige formål fra Fonden for Sparekassen Himmerland i Aars IKs klubhus.

Afdelingsdirektør Brian Larsen fra Jutlander Banks privatkundeafdeling i Aars havde fornøjelsen af at forestå uddelingen af 127.000 kroner på vegne af fonden.

Dagens vært, Aars IK, modtog sammen med Aars Fitness et af de mange gavebeviser. De to foreninger holder til i samme lokaler på Lyngsøvej i Aars. Længe har de ønsket sig en hjertestarter for at højne sikkerheden for deres medlemmer, der tæller over 700. Til indkøbet af det livreddende apparat modtog de to foreninger 16.593 kroner.

Mangfoldighed af formål
En lokal ”superliga-klub” var også blandt dagens modtagere. Nærmere bestemt Aars Billard Klub, der fra næste år skal tage kampen op mod landets bedste klubber i billardens eliteserie. Klubben vil dog gerne udstyre sine seks turneringsborde med nye scoretavler, inden de indtager den helt store scene. For at realisere dette projekt blev der uddelt 24.000 kroner.

Klubformand Mikael Toft fortalte ved overrækkelsen, at klubbens kampe bliver sendt gratis og direkte på YouTube, og at det især for seerne på denne platform nu bliver en bedre oplevelse at følge kampene.

I det hele taget var der tale om en mangfoldig skare af modtagere. To lokalhistoriske arkiver, det ene fra Aars og det andet fra Gislum og Vognsild Sogn, modtog henholdsvis 8.000 og 4.000 kroner til indkøb af nye computere.

Vesthimmerlands Harmonikaorkester modtog 15.000 kroner, som skal gå til nye uniformer. Revyernes Revy, der afholdes den 3. november i Aars, fik tildelt 15.000 kroner. To foreninger fik tildelt støtte til et nyt gulv - Hornum IF med 10.000 kroner og Gislum-Nyrup Borgerforening med 15.000 kroner. Aars Egnens Jagtforening fik af fonden tildelt 10.000 kroner, og endelig modtog Det Danske Spejderkorps i Aars og Naturinstitutionen Sneglehuset Haubro hver 5.000 kroner til indkøb af henholdsvis en booggietrailer og frugttræer.

Overskud kanaliseres tilbage til lokalområdet
Fonden for Sparekassen Himmerland er den største aktionær i Jutlander Bank, og de midler, fonden løbende deler ud af til almennyttige formål i lokalområdet, stammer primært fra udbytte af de aktier i Jutlander Bank, som fonden ejer. I 2017 er fonden således tilført 20 millioner kroner i udbytte som følge af Jutlander Banks gode resultat i 2016.

- I Jutlander Bank er vi glade for, at en god del af de penge, vi tjener i lokalområdet, på denne måde bliver kanaliseret tilbage til gode formål i samme område, siger Brian Larsen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!