Onsdag d. 26. juni 2019 - �rgang 14

Skoler i Vesthimmerland beholder penge for kortere skoledage

12-04-2019

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har indgået aftale om en ændring af folkeskoleloven. Ændringerne betyder, at eleverne i indskolingen skal have en kortere skoleuge, og det bliver muligt for skolerne at ansøge om en kortere skoledag for eleverne på mellemtrinnet og i udskolingen ved at have to voksne i undervisningen.

”Jeg er glad for, at vi i Børne- og Familieudvalget kunne blive enige om, at de frigjorte midler ved indførelsen af en kortere skoledag i 0.-3. klasse bliver ude på skolerne til højere kvalitet og flere fagfaglige timer”, udtaler formand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Inger Nielsen (V). 

En anden ændring er muligheden for at ændre skolebestyrelsens funktionsperiode fra 4 til 2 år.

”Den del er vi meget positive overfor, da det kan være svært at få forældre til at binde sig for så langt et bestyrelsesarbejde. Vi ønsker også at gøre ansøgningsproceduren til dette og til kortere skolegang så smidig og ubureaukratisk som muligt, så vi udlægger kompetencen hertil til forvaltningen”, fortsætter Inger Nielsen.

Fra skoleåret 2020-2021 forventes, at ændringerne vedrørende kvalitetsløft af den understøttende undervisning, prioritering af udvalgte fag, styrket læseindsats, ændring af valgperioder for skolebestyrelser, forenkling af elevplanen og evaluering af nationale test implementeres. 

Loven er endnu ikke vedtaget, men den forventes at træde i kraft pr. 1. august 2019.

”Dette giver skolerne nogle udfordringer, da de er midt i planlægningen af næste skoleår. Derfor har vi valgt i Børne- og Familieudvalget, at skolerne decentralt beslutter, om de vil implementere justeringerne helt eller delvist allerede fra skoleåret 2019-2020”, slutter Inger Nielsen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!