Onsdag d. 30. september 2020 - �rgang 15

Slut med ris til kirkebryllupper

17-09-2020

Overlade Menighedsråd har indført forbud mod at kaste med ris til kirkebryllupper.

Af Jacob Dalgaard

Skal du til bryllup i Overlade Kirke, kan du godt pakke risene eller risposerne væk. Den tudsegamle tradition bliver nemlig afskaffet fra 1. januar 2021. Det har Overlade menighedsråd besluttet på sit seneste møde den 11. september. Forbuddet gælder både inde i kirken og udenfor. 

Menighedsrådsformand Preben Vadsholt forklarer, at der er to grunde til, at menighedsrådet har valgt at indføre forbuddet. Den ene er frygten for at fugle dør af at spise risene. Den anden er, at det er besværligt for graveren at rydde op efter bryllupper, hvor der kastes ris.

Preben Vadsholt tilføjer, at det ikke er rart at indføre forbuddet, men et enigt menighedsråd har altså valgt at gøre det alligevel. 

Forbuddet mod at bruge ris ved bryllupper er også set enkelte andre steder i landet. Andre steder nøjes man i stedet med at opfordre til at benytte fuglefrø eller sæbebobler til brudeparrene.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!