Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15
Line og Brian Hald inviterer til åbent hus i anledning Brians 25 års jubilæum og 50 års fødselsdag

Smed kan fejre 25 års jubilæum som selvstændig

06-06-2019

Det er 25 år siden, Brian Hald overtog sin gamle læreplads Overlade VVS. Det markeres i morgen med åbent hus.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Historien om Overlade VVS går helt tilbage til 1970, hvor firmaet blev grundlagt af Edgar Jensen. De fleste af årene har Brian Hald været en del af firmaet, hvor han som ung fik læreplads og blev udlært.

I 1981 solgte Edgar Jensen firmaet til nyligt afdøde Søren Andersen, som flyttede forretningen fra Bjørnsholmvej 196 til lejede lokaler på Klokkevej. Det var også her Brian Hald fik svendebrevet.

Efter en kort afstikker vendte Brian Hald tilbage til Overlade VVS - men nu som ejer, da han i 1994 købte og overtog forretningen. Dengang var Ole "Bliktud" Sørensen eneste medarbejder. Blot et år senere blev Brian Halds svoger Kim Pedersen ansat. Kim er ligesom Brian også udlært hos Overlade VVS, og han er i dag stadigvæk ansat i firmaet.

I 1999 købte Brian Hald Bjørnsholmvej 196, og dermed kunne Overlade VVS flytte tilbage til de bygninger, hvor forretningen startede 29 år tidligere.

Gennem årene har Brian Hald haft op til 9 medarbejdere ansat. På et tidspunkt opkøbte han to mindre smedeforretninger i henholdsvis Vilsted og Ranum. I dag er der foruden ham selv to ansatte smede, og siden 2004 har Brians kone Line også været en del af virksomheden, hvor hun passer kontoret.

Overlade VVS har adskillige vandværker som kunder, og markvanding er også en stor del af forretningen. Reparationer for både private og erhverv varetages i et stort område med kunder både lokalt og ned til Viborg og Aalborg. Udviklingen gennem det seneste kvarte århundrede mærkes først og fremmest på varmeforsyningsområdet.

I dag sælger vi stort set ikke oliefyr og næsten heller ingen pillefyr. Det er hovedsagligt varmepumper, der installeres nu. Førhen fik folk penge for at skifte fra elvarme. Men nu får de penge for at skifte tilbage til el, siger Brian Hald.

Udover at jubilere som selvstændig, kan Brian Hald også fejre 50 års fødselsdag. Det gør han med åbent hus i morgen på Fort West i Borregård.

Se annonce her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!