Onsdag d. 12. august 2020 - �rgang 15
Palle Jensen går af som borgmesterkandidat

Socialdemokratiet i Vesthimmerland skal vælge ny borgmesterkandidat

13-01-2020

Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved de seneste kommunalvalg, Palle Jensen, genopstiller ikke ved næste valg.

- Socialdemokratiet i Vesthimmerlands Kommune skal vælge ny borgmesterkandidat til byrådsvalget i 2021, da vores nuværende borgmesterkandidat, Palle Jensen, har besluttet sig for ikke at opstille til valget i 2021, meddeler formanden for Socialdemokratiet i Vesthimmerlands kommune, Herdis Brix.

Herdis Brix understreger, at det vil blive et stort tab for partiet:

-    Der er ingen tvivl om, at både vi og Vesthimmerlands kommune kommer til at savne en dygtig og yderst kompetent politiker. Palle har uanset om det var partiet eller det kommunalpolitiske arbejde altid sat en ære i at have det politiske håndværk i orden. Han har altid med sine rolige og velovervejede argumenter forstået at gøre såvel sine egne som partiets holdninger gældende. Uanset hvilket stormvejr, han har mødt på den politiske arena, har han formået at være ordentlig i debatten.

Palle Jensen oplyser, at det er en beslutning, som han har overvejet i længere tid. Det er derfor også en meget velovervejet beslutning, og han synes, at han med sine 28 år i byrådspolitik - først i Farsø Kommune og siden i Vesthimmerlands Kommune-  når indeværende byrådsperiode om to år er slut, har gjort sin borgerpligt.

-    Man bruger mange timer om ugen på byrådspolitik, og når man samtidig også skal passe sit almindelige job, ser jeg frem til at bruge min fritid på andet end lokalpolitik, siger Palle Jensen. Jeg vil se tilbage på mange gode år og masser af gode oplevelser i forbindelse med det politiske arbejde, og forventer selvfølgelig at passe mit politiske arbejde i de sidste to år af indeværende byrådsperiode. 

Palle Jensen understreger samtidig, at han vil bakke op om den nye borgmesterkandidat, som bliver valgt og resten af det nye hold, som bliver opstillet til næste valg, således at partiet også i den kommende valgperiode vil stå stærkt i forhold til at få gennemført så meget som muligt af den socialdemokratiske politik.

Herdis Brix oplyser, at Socialdemokratiet den kommende tid vil vi starte processen med at finde en ny borgmesterkandidat.

-    Op til hvert kommunalvalg har vores medlemmer mulighed for at komme med forslag til henholdsvis borgmesterkandidat og til kandidater i øvrigt på listen. Efter forslagene er indhentet, går de igen ud til medlemmerne til en afstemning om, hvem de mener, der skal repræsentere os som borgmesterkandidat.

-    Vi vil denne gang, som situationen ser ud, starte denne proces, tidligere end de andre år, således vi kan være godt forberedt til det kommende kommunalvalg i 2021. Vi skulle gerne, hvis ikke at kunne styrke vor indflydelse, så i det mindste kunne beholde den indflydelse, vi har i dag på den førte politik i kommunen, udtaler Herdis Brix.

For godt en uge siden meddelte Det Konservative Folkeparti, at også de er på udkig efter en ny borgmesterkandidat som afløser for Knud Kristensen, der allerede har forladt byrådet. Her er foreløbig to kandidater i spil - nemlig Signe Nøhr og Per Nyborg.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!