Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Søbund og byggeaffald koster forbrugere ekstra penge

28-01-2019

Den nye genbrugsplads i Farsø er inden længe klar til brug, men regningen blev større end forudset.

Af Jacob Dalgaard

Der var bevilget 9.445.000 kroner til etablering af den nye genbrugsplads i Farsø, men pengene har vist sig ikke at slå til. Derfor måtte byrådet i torsdag kigge i cigarkassen efter flere penge. Det ventes, at den endelige budgetoverskridelse ender på 442.000 kroner.

Årsagen er, at den nye servicebygning på genbrugspladsen er blevet bygget der, hvor der tidligere lå en gammel lagerbygning. Derfor var kommunen af den overbevisning, at funderingen var i orden. Men det viste sig, at underlaget bestod af gammel søbund og gammel byggeaffald, som der ikke kunne bygges en ny bygning på.

Formanden for Teknik- og miljøudvalget, Uffe Bro, forklarede byrådskollegerne, at ekstrabevillingen kommer ind igen, da genbrugspladsen skal finansieres af det brugerbetalte område. Det vil med andre ord sige, at omkostningen lægges på den afgift, borgerne i Vesthimmerland betaler til genbrugspladsen.

Hans kollega i udvalget, Jens Lauritzen (V), rettede sin formand og sagde, at en del af omkostningen lægges på det skattefinansierede område, idet den nye genbrugsplads også kommer til at huse grej fra kommunens naturvejleder.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!