Onsdag d. 26. juni 2019 - �rgang 14
Arkivfoto

Solrig sommer sendte flere roere på vandet

06-04-2019

Løgstør Roklub mærkede en øget aktivitet som følge af den varme sommer sidste år. Det fortalte formand Annette Leffers på klubbens generalforsamling i søndags.

Af Jacob Dalgaard

I 2017 var der 541 kajakker på vandet, men i 2018 steg tallet til 618. Tilsvarende steg antallet af robåde og roere fra henholdsvis 77/337 i 2017 til 104/506 i 2018. Til gengæld lod færre sig friste af indendørs-tilbuddet rospinning i det varme sommervejr.

2018 var på mange områder et godt år i Løgstør Roklub, selv om klubben midtvejs måtte skifte formand, da Per Clausen flyttede og meldte sig ud af klubben. Derfor var det den nye formand, Annette Leffers, der aflagde årsberetning på generalforsamlingen, hvor hun fortalte om de mange ting, som bestyrelsen har været aktiveret med. 

Men Annette Leffers skuede også fremad:

- Her i foråret skal klubben have et par medlemmer uddannet til klubinstruktører i kajak samt et par medlemmer uddannet som instruktører i SUP-boards. Løgstør Roklub forventer at kunne tilbyde dette nye tiltag i midten eller i slutningen af maj. I skal nok få besked om opstart, hvor vi laver et lille arrangement. Endvidere kommer et medlem på kursus i Vejle i sportsroning – også et spændende nyt tiltag, som forhåbentlig vil komme roerne til gode i den eller i de kommende sæsoner.

Færre medlemmer

Siden sidste år er medlemstallet i roklubben faldet fra 187 til 149. Annette Leffers forklarer den udvikling med, at nyhedsinteressen omkring rospinning har lagt sig. Medlemstallet ser fornuftigt ud, men ikke desto mindre vil bestyrelsen arbejde på at tiltrække nye medlemmer i 2019, forklarede formanden.

Annette Leffers blev ligesom Inge Boller og Jørgen Birk genvalgt til bestyrelsen. Birgitte Lindhardt og Jens Christian Madsen valgtes som suppleanter. Klubben valgte at fastholde kontingentet på 500 kroner årligt. For nye medlemmer er der dog et tillæg på 300 kroner det første år til instruktion og svømmehal.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!