Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14
Den lokale Spar Nord-direktør i Løgstør, Klaus H. Frederiksen, er meget tilfreds med kvartalsresultatet i Spar Nord

Spar Nord opjusterer forventningerne efter stærkt kvartalsresultat

03-05-2019

Sammen med resten af Spar Nord kommer Spar Nord Løgstør ud af første kvartal med et resultat på 263 millioner kroner efter skat. En generel positiv udvikling på alle væsentlige forretningsområder er med til at trække resultatet op, og det fører til en opjustering af forventningerne til hele året.

Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for første kvartal 2019, og det viser et stærkt resultat på 263 millioner kroner efter skat, svarende til en egenkapitalforrentning på 11,8 procent. Regnskabet afspejler et højt aktivitetsniveau i perioden, og det betyder, at banken fortsætter med at vinde markedsandele.

Bankens forretningsomfang er i første kvartal vokset med næsten 6 milliarder kroner – en stigning, der er bredt funderet på kreditformidling, indlån og kapitalforvaltning, fortæller områdedirektør i Spar Nord Vesthimmerland Klaus H. Frederiksen, der samtidig betegner resultatet som meget tilfredsstillende:

- Vi har i de første måneder oplevet et meget højt aktivitetsniveau blandt vores kunder på både indlån, udlån og investering, og det betyder, at vi indleder 2019 med samme udvikling i vores kerneforretning, som vi så i slutningen af 2018, siger han og fortsætter:

- Denne udvikling er styret af flere forhold og har blandt andet betydet, at vores bank- og leasingudlån er vokset med 1 milliard kroner, mens vores realkreditformidling er vokset med 1,2 milliarder kroner i perioden. Derfor er vi alt i alt meget tilfredse med resultatet, der denne gang ikke er nævneværdig påvirket af ekstraordinære indtægter, som vi så sidste år.

Bankens omkostninger steg 44 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år som følge af både stigende lønomkostninger og stigende omkostninger affødt af den høje aktivitet, mens nedskrivningerne for perioden landede på beskedne 10 millioner kroner.

På baggrund af resultatet for første kvartal opjusterer Spar Nord forventningerne til hele året til niveauet 750 – 850 millioner kroner efter skat.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!