Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14
Spejderhuset i søanlægget i Farsø fremstår ekstra smukt med det nye stråtag, som netop er blevet lagt på i ugerne op til jul.

Spejderhus har fået nyt stråtag

23-12-2018

Med hjælp fra privatpersoner og fonde er det lykkedes at få lagt nyt tag på det smukke hus.

Tekst og foto: Per Lyngby

I foråret startede de blås spejdere i 1. Farsø Flok og Trop en indsamling, som skulle skaffe de nødvendige midler, så det smukke spejderhus i søanlægget kunne få nyt stråtag. Det gamle var udtjent og slidt og trængte i høj grad til at blive erstattet af et nyt.

Kampagnen fik stor og bred opbakning, fra private personer til lokale organisationer som Lions Club og Y’s Mens Club til store landsdækkende fonde som f.eks.Den A. P.Møllerske Støttefond. Dermed kunne man allerede midt i maj konstatere, at der var penge nok i kassen til, at projektet kunne sættes i gang.

I december har tækkefolkene så arbejdet på projektet, som nåede at blive færdig op til jul. Dermed kan byens borgere og gæster på juleferie nyde synet af det smukke spejderhus ovenfor mindelunden, hvis de bruger juledagene på at gå en tur i søanlægget.

Spejdergruppen har endnu ikke besluttet, hvordan færdiggørelsen skal markeres, men der er planer om at lave en form for arrangement, hvor man vil markere færdiggørelsen og takke de mange bidragydere, som har gjort det muligt. Det bliver formentligt til foråret, hvor man traditionen tro også skal have kalket og malet det smukke gamle hus, som blev opført efter befrielsen i 1945 som en integreret del af mindelunden for de to lokale frihedskæmpere Christian Ulrik Hansen og Per Sonne.

Prisen for det nye stråtag er på mere end 200.000 kr.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!