Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Succesfuld åbning af ny Per Kirkeby Information

29-01-2019

”En stor kunstner kom forbi, han så og evnede at løfte en by og en egn op på et højere plan”. Sådan står der på skiltet ved indgangen til den nye Per Kirkeby Information, som i lørdags blev officielt indviet på Vesthimmerlands Museum.”En stor kunstner kom forbi, han så og evnede at løfte en by og en egn op på et højere plan”. Sådan står der på skiltet ved indgangen til den nye Per Kirkeby Information, som i lørdags blev officielt indviet på Vesthimmerlands Museum.

At Per Kirkebys værker i Aars har formået at sætte sit aftryk i byen og egnen, hersker der ingen tvivl om, og netop derfor er et helt lokale på museet nu viet til den internationalt kendte kunstner. Formanden for kultur- og fritidsudvalget Asger Andersen klippede den røde snor, og de mere end 60 gæster, som trodsede vintervejret, fik mulighed for at gå på opdagelse i Kirkebys værker i Aars. Lokalet er indrettet med modeller af bl.a. ALFA og Vesthimmerlands Museum og suppleret af film samt viden om både kunstnerens liv og virke.

Formanden for Vesthimmerlands Museums bestyrelse og tidligere borgmester i Aars, Per Nørgaard, har været en del af den proces, som i 1990’erne var med til at sætte Aars på kunstens verdenskort, og han takkede i sin tale museet for at tilpasse sig tidens krav.

Med den nye Per Kirkeby Information har Vesthimmerland nu endelig fået et sted, hvor de mange besøgende, som hvert år lægger vejen forbi kommunen, kan finde oplysninger om kunsten og ikke mindst kunstneren selv.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!