Onsdag d. 30. september 2020 - �rgang 15

Tag en pakke med til eller fra Aars

04-09-2020

Vesthimmerlands Kommune er med i et nyt testprojekt, hvor brugere af offentlig transport skal hjælpe med at få en lettere, grønnere og billigere levering af pakker.

I Danmark modtager vi millionvis af pakker hvert år. Hovedparten leveres med varevogne, der kører på kryds og tværs af byen for at levere til privatadresser, erhvervsadresser og pakkeshops. Nu skal det første forsøg i verden af sin art undersøge, om det også kan foregå via passagerer med offentlig transport – og her er Vesthimmerlands Kommune med.

 

I det aktuelle testprojekt skal almindelige danskere kunne tage en pakke med under armen og bringe den sikkert fra én station til en anden, når de alligevel skal med offentlig transport. Projektet kører i hovedstadsområdet og i Nordjylland i hele september, hvor både Hjørring og Vesthimmerlands Kommune støtter projektet økonomisk.

 

Projektet tester en form for deleøkonomi, hvor man udnytter frie ressourcer i transportsystemet til at få løst en konkret udfordring. I stedet for at sætte flere og flere køretøjer på vejene, kan pakker blive bragt med passagerflowet.

 

Forsøget, som går under navnet CrowdShip, gik i gang onsdag 2. september og varer måneden ud. Seks stationer i Nordjylland inddrages i forsøget og får opstillet en pakkeboks til formålet. I Vesthimmerland finder du pakkeboksen på busterminalen i Aars.

 

I forsøgsperioden kan alle, som har lyst til at medbringe pakker, tilmelde sig forsøget. Som tak modtager alle deltagere et gavekort på 50-100 kr. til 7-Eleven. Beløbets størrelse afhænger af, hvor mange gange man som testperson har medbragt en pakke.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!