Onsdag d. 19. september 2018 - Årgang 13
Torben Svenstrup. Arkivfoto.

Talknuseren fra Vognsild vil i byrådet

22-04-2017

Han var manden, der pillede forvaltningens tal fra hinanden og konstruerede en del af den nye skolestruktur i Vesthimmerland. Nu stiller Torben Svenstrup op til byrådet for at søge maksimal indflydelse.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Venstre har sin liste klar til kommunalvalget den 21. november. På listens 7. plads står der Torben Svenstrup, og den 53-årige ingeniør fra Vognsild håber, at han får stemmer nok til at få en af pladserne i det nye byråd, som tiltræder til nytår. Og visionerne er skåret til og rettet ind mod at få skabt mere gennemsigtighed i det, der foregår i byrådet.

- Der går meget tid med at tage stilling til sager, der rejses af administrative årsager, og der er langt mellem de politiske budskaber og visionære tanker. Man må gerne tænke mere end fire år ud i fremtiden, siger Torben Svenstrup.

- Mere åbenhed og gennemsigtighed vil også føre til en bedre politik og bedre resultater.

Som et konkret eksempel nævner han projekt Aars Vest og tanken om at flytte Aars svømmehal derud. Det er en god idé, men der mangler en plan for det område i byen, hvor man efterlader en gammel svømmehal og et gammelt rådhus og en gammel præstegårdshave. Det er som om man tager stilling fra byggeri til byggeri, lyder svadaen fra Torben Svenstrup.

Interesseret i politik

Torben Svenstrup gjorde sig bemærket, da han for to år siden deltog i debatten om den nye skolestruktur. Han gik ind i kampen for at bevare skolerne, men slaget blev tabt, da der efter en større kulegravning af skoleområdet blev lukket tre kommuneskoler i Vesthimmerland.

Men undervejs lykkedes det Torben Svenstrup at stille spørgsmål ved nogle af de tal, der lå til grund for beslutningsgrundlaget, og han var også arkitekt bag byrådets endelig beslutning om at indføre en anden tildelingsmodel, hvor skolernene nu får penge pr. elev i stedet for pr. klasse.

- De Excel-ark, der blev lagt frem, var som snydt ud af næsen af det materiale, vi lagde frem, siger Torben Svenstrup, der på den baggrund anser kampen om skolestrukturen som et 1-1 resultat.

Politik interesserer ham, og han synes selv, han har noget at byde ind med, hvis han bliver valgt ind i byrådet. Desuden trænger kommunen til at få et friskt syn på tingene, påpeger han.

Torben Svenstrup er ansat som ingeniør hos Kærsgaard A/S i Løgstrup. Privat bor han i Vognsild med hustruen Susanne og parrets søn Jakob, der går på 2. årgang på Vestrup Skole.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!