Søndag d. 11. april 2021 - �rgang 16
Stine Fælled

Testkaos i Løgstør koster kunder hos frisør

07-04-2021

Salon Hårdesign i Løgstør havde kalenderen spækket med kunder til den længe ventede genåbning i går. Men 6 kunder måtte melde afbud, fordi de ikke kunne få den påkrævede test.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Der er skår i glæden efter den genåbning, der i går gav frisører og andre liberale erhverv mulighed for at genåbne. Hos Hårdesign i Østerbrogade i Løgstør er indehaver Stine Fælled frustreret efter i går, hvor hele seks kunder var nødt til at melde afbud. De havde alle stået i kø ved Lanternen mandag for at få en kviktest, som er en betingelse for at komme til frisør. Hvis den er negativ vel at mærke. 

Men som beskrevet her på Lokaltindblik.dk var der var flere timers ventetid i Lanternen, hvor tre podere slet ikke kunne følge med, og mange mennesker endte med at blive sendt hjem uden at blive testet. Dermed kunne de heller ikke komme til den bestilte frisørtid og fremvise coronapas. 

- Jeg er helt med på, at der skal testes, men så må der også være de nødvendige faciliteter til rådighed, så regionen kan følge med at teste. Om et par uger kommer restauranter og andre erhverv også med, og det gør ikke situationen bedre, hvis ikke testkapaciteten øges, siger Stine Fælled. 

Hun mener faktisk, at hun bør kompenseres af staten for det tab, som de mange afbud i går medførte, men det ved hun godt ikke kommer til at ske. Men nedlukningen har allerede kostet hende dyrt. Selv om hun siden nedlukningen har fået hjælpepakker, dækker de ikke det hele. Kun 90% af medarbejdernes løn op til 30.000 kroner om måneden bliver dækket. Løn derudover skulle Stine Fælled selv dække 100% under nedlukningen af de 23.000 kroner, som hun selv fik. Kompensationen for løn for perioden fra 28. februar til 6. april er i øvrigt slet ikke kommet endnu, og kompensationsordningen for faste omkostninger for hele nedlukningen fra 19. december til 6. april er heller ikke dukket op, siger Stine Fælled, som har måttet tærre på sin opsparing. 

I går lykkedes det at få udfyldt to af de seks huller med kunder, som allerede er blevet vaccineret. Men Stine Fælled forudser, at det kan blive et problem de næste par måneder, hvis ikke der oprettes en testdag mere i Løgstør.

- Når man skal fremvise en negativ test, der højst er 72 timer gammel, skal man udenbys for at blive testet for at kunne komme til frisør sidst på ugen, og det kan godt være en udfordring for ældre mennesker. Derfor kunne jeg godt drømme om en testdag mere i Løgstør om onsdagen eller torsdagen, slutter Stine Fælled, der i øvrigt undrer sig over, at hun har en kunde, som kunne tage både til tandlæge, læge og på sygehus uden coronapas. Men altså ikke hos frisøren. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!