Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

Til sidst blev der kamp om pladserne i Løgsted

07-10-2020

Der skulle to forsøg til, førend det lykkedes at få dannet et fuldtalligt menighedsråd i Løgsted. Til gengæld blev der kampvalg i anden omgang.

Af Jacob Dalgaard

Da folkekirkemedlemmerne i Løgsted sogn den 15. september havde muligheden for at danne menighedsrådet til den kommende fireårige periode, var interessen temmelig afdæmpet. Kun tre personer stillede op som kandidater til menighedsrådet, som skal have fem medlemmer. Det var Birthe Rask, Eva Christoffersen og Ib Christensen. De blev derfor valgt, mens der på en ekstraordinær valgforsamling i aftes skulle gøres et nyt forsøg på at få et fuldtalligt menighedsråd op at stå. 

Her var der til gengæld kamp om pladserne. Det nuværende menighedsrådsmedlem Gunda Zimmer havde ombestemt sig og stillede sig parat til at tage endnu en tørn, men yderligere tre nye kandidater bejlede til posten. Det var Lisette Bundgaard Jensen, Mona Lauritzen og Lena Mark Madsen Nielsen. 

Der var mødt 12 stemmeberettigede op, og de måtte således i gang med at stemme, og afstemningen faldt ud til Mona Lauritzens og Lena Mark Madsen Nielsens fordel. 

De to øvrige kandidater blev i stedet valgt som stedfortrædere sammen med Ingrid Plejdrup og Solvejg Jensen.

Det nye menighedsråd skal konstituere sig inden 1. søndag i advent, hvor det tiltræder.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!