Onsdag d. 26. juni 2019 - �rgang 14

Tresporet genbrugsplads taget i brug i Farsø

05-04-2019

Efter flere år med snak var dagen i går kommet til at indvie en helt ny genbrugsplads i Farsø.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

I denne uge har haveejere, håndværkere og andre borgere i Farsø ikke kunnet komme af med deres affald til genbrugspladsen, der har været under flytning. Derfor holdt biler med trailere i kø for at komme ind, da en spritny genbrugsplads på Røjbækvej fredag klokken 11 blev åbnet og indviet.

Måske var der også pølsevognen med gratis hotdogs, der trak folk til. Vesthimmerlands Forsyning bød nemlig på pølser og vand på denne længe ventede dag.

Direktør Morten Aagaard bød velkommen til de fremmmødte og udtrykte glæde på vegne af både borgere og medarbejdere over de nye omgivelser. Derefter gav han ordet videre til Uffe Bro, der er formand for Teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland. 

- Der har været en uheldig udvikling i de mindre bysamfund. Først lukkede frysehusene, vaskerierne og dagligvareforretningerne, så lukkede kroen, og kirken har kun åbent om søndagen. Men nu har vi genbrugspladserne, hvor folk kan mødes, indledte Uffe Bro sin indvielsestale, hvor han også hyldede genbrugstanken og udnyttelsen af ressourcerne.

Den nye genbrugsplads er cirka tre gange større end den gamle på Søndergården. Pladsen er belagt med 9.500 m2 belægningssten og indrettet med tre vognbaner omkranset af containere til forskellige fraktioner af affald. 

Fra 1. juni indføres der nummerpladegenkendelse ved indkørslen til pladsen. Det gør der også på kommunens øvrige genbrugspladser. Samtidig ændres betalingsordningen for erhvervskøretøjer fra abonnementsordning til betaling per besøg. 

På den nye genbrugsplads i Farsø er afdelingen med haveaffald placeret udenfor hegnet, således havefolket kan komme af med deres skidt udenfor genbrugspladsen åbningstid.

Den nye genbrugsplads havde et budget på 6 millioner kroner, men med grundkøbet på Røjbækvej er de samtlige omkostninger på omkring 11 millioner kroner. Til gengæld har kommunen mulighed for at udstykke to erhvervsgrunde ved siden af genbrugspladsen. Pladsen rummer også kommunens materielgård i Farsø. 

Det er i følge borgmester Per Bach Laursen uafklaret, hvad den gamle genbrugsplads og materielgård skal bruges til i fremtiden.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!