Søndag d. 11. april 2021 - �rgang 16

Turistforening nedlægger sig selv

06-04-2021

Farsø-egnens Turistforening / VisitFarsø har forgæves forsøgt at finde nye kræfter til at føre foreningen videre. Det er ikke lykkedes, og nu er foreningen nedlagt.

Ingen har vist interesse for at deltage og eventuelt videreføre foreningen, så på den ekstraordinære generalforsamling blev det enstemmigt besluttet at opløse og nedlukke Farsø-egnens Turistforening/VisitFarsø, og formand Per B. Frederiksen blev bemyndiget til at foretage den praktiske afvikling af foreningen.

Han er dog fortrøstningfuld for fremtidens turisme i Farsø-området:

- Det er naturligvis med vemod, at bestyrelsen må nedlukke en forening, som gennem mange år har forsøgt at skabe vækst fra turistene i postnummer 9640, og en stor tak til alle de medlemmer, som gennem rigtig mange år har støttet foreningen. Men med Destination Himmerlands høje aktivitetsniveau og de kompetencer som de råder over, er bestyrelsen fortrøstningsfulde og overbevist om, at nye tider og professionelle aktører skaber nye og bedre muligheder for turismevækst i 9640. 

I en pressemeddelelse oplister Per B. Frederiksen på vegne af den nu snart forhenværende bestyrelse en række faktorer, som har haft afgørende indflydelse på den nye situation:

•    Destination Himmerland er kommet godt og effektivt i gang og har oprettet mange partnerskabsaftaler med turistaktører i 9640 Farsø.
•    VisitFarsø må som konsekvens heraf og yderligere p.g.a. Covid-19 forvente et faldende medlemstal og dermed en forringet økonomi.
•    VisitFarsø’s eneste aktivitet er p.t. at sørge for fyldte brochurehylder på Info-centret i Rådhuscentret og i Info-Hytten i Hvalpsund samt hjælpe med aflønning af 2 hverdagsvagter i Hvalpsund. 
•    Tidligere har VisitVesthimmerland hjulpet med brochurehåndteringen, men den opgave har Destination Himmerland ikke kunnet påtage sig, ligesom et tidligere driftstilskud fra Vesthimmerlands Kommune/VisitVesthimmerland er fjernet.
•    Tiderne skifter og det samme gør turismeformidling, og de gamle turistforeninger fra før kommunesammenlægningen kan ikke mere alene løfte opgaverne på professionel vis med rette kvalitet og eksponering og på frivillig basis.
•    Den opgave er Destination Himmerland skabt til at tage sig af med kommunalpolitisk opbakning og investering fra Vesthimmerland og Mariagerfjord.
 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!