Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14
ARKIVFOTO: Private og virksomheder har stået i kø for at blive medlem af Løgstøregnens Turistforening

Turistkonflikt har medført medlemsboom i turistforening

10-05-2019

For Løgstøregnens Turistforening var det et tilbageslag, at byrådet valgte en Himmerlandsløsning i stedet for en Limfjordsløsning, men det har til gengæld medført, at den 89 år gamle forening har oplevet en massiv medlemsfremgang.

Mens der stadig er en vis portion ærgrelse at spore i Løgstøregnens Turistforening, kan den til gengæld glæde sig over en massiv fremgang i antallet af medlemmer, både private og virksomheder. I forhold til sidste år er der indbetalt godt 60 pct. mere i kontingent.

Debatten om turismens fremtid i Vesthimmerland har raset den seneste måned, og i sin beretning på den nyligt overståede generalforsamling var foreningens formand Anders Bloksgaard mere kontant end vanligt, da han tydeligt tilkendegav, at en løsning, hvor Vesthimmerland går sammen med Rebild og Mariagerfjord kommuner ikke er en ønskesituation.

- Vi oplever i disse dage, at opbakningen stiger markant, hvilket er meget glædeligt - også selv om det ved første øjekast sker på en lidt trist baggrund, siger Anders Bloksgaard.

Formanden er da heller ikke i tvivl om at både opbakning og samarbejde er vigtigere end nogensinde før:

-  Vi må jo nøgternt konstatere, at i en verden, hvor alt bliver mere og mere centraliseret, er der mere end nogen sinde behov for, at man lokalt samarbejder om at skabe udvikling og vækst. I min optik er man nødt til at indstille sig på, at lokalt engagement og sammenhold er vigtigere end nogensinde og at der ganske simpelt skal leveres mere. Det er lidt som at cykle i modvind, der skal bare trædes hårdere i pedalerne - og det gør vi så. Men vi kan da ikke skjule, at den store fremgang giver både læ og ny energi, siger Anders Bloksgaad.

En af de løgstørianske udfordringer, der venter forude, handler om placeringen af den kommende Visit Himmerlands hovedsæde.

- Vi kender ikke det endelige udfald endnu, men uanset hvad det bliver, skal vi jo videre. Det nytter ikke at sidde med hænderne i skødet, hvis det bliver den dårligste model. Så må vi som sædvanlig stå sammen i Løgstør – og jeg ser den øgede tilslutning til turistforeningen som et udtryk for, at både private og virksomheder er klar til, at vi kæmper videre, siger Anders Bloksgaard.

I første omgang har Turistforeningen dog fokus på Løgstørs sommersæson 2019, der med et hidtil uset højt aktivitetsniveau tegner til at blive en heftig oplevelse for både borgere og turister.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!