Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14
Steffen Bang Kristensen og Sussi Dalsgaard kan flytte ind i den nye præstebolig omkring påske.

Ungt præstepar kan snart flytte ind i ny præstegård

02-02-2019

Fredag var der rejsegilde på den nye præstegård i Ranum. Byggeriet ventes klar til indflytning til påske.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Ranums gamle præstegård fra 1930 bliver snart skiftet ud med en helt nybygget præstegård ved siden af kirken. Håndværkerne har allerede fået lukket byggeriet, så der kunne holdes rejsegilde under tag fredag middag.

Arkitekterne Kirsten og Christian Lomborg fra Lundby har tegnet den nye præstegård, som har været på ønskelisten i mange år. På et provstesyn blev det konstateret, at der skule gøres så mange ting ved den eksisterende præstegård på Seminarievej, at det var bedre at bygge nyt. Derfra begyndte tingene at tage fart, fortalte Erik Knudsen, der er formand for det præstegårdsudvalg, som er nedsat på tværs af Ranum, Malle og Vilsted sogne.

Et ledigt areal ved kirken har længe været reserveret til en præstegård, og til påske er det 180 kvadratmeter store hus med 60 kvadratmeter kontor og en dobbeltgarage klar til ibrugtagning.

Den unge sognepræst Steffen Bang Kristensen og hans kæreste Sussi Dalsgaard, der arbejder i en børnehave, glæder sig da også til at tage den nye præstegård i brug.

Når parret er flyttet ind bliver der anlagt en have, og foran præstegården bliver der henover sommeren anlagt en offentlig park samt en flisegang, der forbinder præstegården med sognehuset, der ligger som nærmeste nabo.

Præstegården er opført i røde sten, men de bliver vandskurret hvide så bygningen står i harmoni med Ranum kirke.

Rejsegildet blev markeret med røde pølser og øl og vand til alle, der havde lyst til at kigge forbi, og det var der mange, der havde.

Læs også: Første spadestik er taget til ny præstegård i Ranum

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!