Onsdag d. 19. september 2018 - Årgang 13

Valgmøde uden ordentligt bid

10-10-2017

Valgkampen til kommunalvalget blev i aftes skudt i gang med det første regulære valgmøde med spidskandidaterne.

Valgkampen til kommunalvalget blev i aftes skudt i gang med det første regulære valgmøde med spidskandidaterne.

Af Jacob Dalgaard

Skat, omfartsvej, vindmøller, psykiatrisk bosted, rådhusbyggeri og udbudspolitik var blot nogle af de mange emner, politikerne kom omkring på valgmødet, der blev afholdt i Thit Salen i Dronning Ingridhallerne.

At omfartsvejen stadig splitter byrådet står klart efter valgmødet. Men man kan egentlig ikke drage nogle konklusioner om, hvilket emne der kommer til at stå centralt i valgkampen.

Og så alligevel, for er der noget man kan konstatere efter debatten mandag aften, så er det, at Knud Kristensen var helt og aldeles alene om at synes, at han skal fortsætte som borgmester. Brian Christensen fra Dansk Folkeparti lod dog døren stå lidt på klem for Knud Kristensen.

- Vi har indgået et valgforbund med Venstre og nogle andre partier, men det er kun af teknisk karakter. Hvem der bliver borgmester kommer helt an på forhandlingerne på valgnatten, sagde Brian Christensen, der også godt selv kunne tænke sig at blive borgmester i Vesthimmerland.

Moesgaard mod Kristensen

Der var 8 politikere repræsenteret i panelet. I den ene ende sad Knud Kristensen fra Konservative. I den modsatte ende sad hans tidligere partifælle Kirsten Moesgaard, spidskandidat for VesthimmerlandsListen. De to havde i løbet af aftenen flere verbale opgør. Specielt var de uenige om forløbet, da Aars i 2014 blev udpeget som hjemsted for de psykiatriske boliger, der nu er ved at blive opført.

Socialdemokratiets bud på en borgmester, Palle Jensen, var den i panelet, der var mest direkte i sin holdning til borgmesteren, da han kaldte ham for utroværdig.

Trods den massive modvind formåede Knud Kristensen at svare for sig med gentagne eksempler på vellykkede tiltag i kommunen i indeværende periode, og valgmødet blev aldrig det drama, som man kunne have forestillet sig på baggrund af det seneste års personfnidder.

Og omfartsvejen, sagde Knud Kristensen, den har tjent sig hjem, for en stor virksomhed som Danpo med 500 ansatte ville måske allerede være flyttet ud af kommunen, hvis ikke vi havde fået gjort noget ved infrastrukturen. Desuden er vejen garant for udvikling i den vestlige del af kommunen - ikke mindst Farsø, påpegede han.

Omkring 120 tilhørere havde fundet ved til valgmødet, som var arrangeret af Løgstør Rotary Klub.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!