Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Vester Hornum Skoles 4. klasse er med i ”Kend dit land”

03-05-2019

Skolebørn fra landets 4. klasser får nu mulighed for at blive klogere på Danmarks kultur, natur og historie.

Over 8.000 børn fra 55 kommuner rundt omkring i landet bliver nu en del af regeringens fyrtårnsprojekt ”Kend dit land”.

Kommende 4. klasse på Vester Hornum Skole har ansøgt om tilskud til en tur med destinationer på Midt- og Sydsjælland. De skal blandt andet besøge fantastiske Suserup Skov og Faxe Kalkbrud. Eleverne skal overnatte på vandrehjem i nærheden af Møns Klint.

- Jeg glæder mig meget til at tage eleverne med på denne rejse rundt i det sjællandske, udtaler lærer på Vester Hornum Skole, Nikolaj Munch. Eleverne skal endvidere være miniarkæologer i et længere forløb på skolen.

Kend dit land er skabt af Undervisningsministeriet, Kulturministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet og Børne- og Socialministeriet.
Formålet med Kend dit land er at give landets 4. klasse elever oplevelser med kultur, natur og historie, som de kan tage med sig videre i livet og som kan lære dem deres land bedre at kende.

Regeringen støtter en Kend-dit-land-tur med op til 50 % af udgifterne (op til 1.050 kr. per elev).

”Kend dit land” fortsætter med årlige ansøgningsrunder frem til 2022, og der er på finansloven 2019-2022 afsat i alt 72,9 millioner kroner til projektet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!