Tirsdag d. 19. januar 2021 - �rgang 15

Vesthimmerlændinge sparer 38 millioner kroner i skat

25-09-2020

Der blive lidt ekstra at rutte med for skatteborgerne i Vesthimmerland næste år.

Vesthimmerlands Kommune er i dag den kommune i Danmark, der har den næsthøjeste skatteprocent. Skatteprocenten har ligget stabilt lavt i adskillige år.

Men med fredagens budgetaftale får skatteprocenten et sjældent gok nedad fra 27 til 26,3 procent. Paradoksalt ændrer Vesthimmerlands Kommunes status som skattekommune sig i den anden retning, så Vesthimmerland næste år har landets højeste skatteprocent. En status, som kommunen deler med 12 andre kommuner. Det hænger sammen med, at flere andre kommuner sænker skatten.

Skattesænkningen er nemlig finansieret af staten som en del af aftalen bag udligningsreformen. 

Det Konservative Folkeparti har i flere år haft en skattenedsættelse af skatteprocenten som mærkesag, og partiets budgetforhandler Henrik Dalgaard rettede på dagens pressemøde en tak til den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen for, at det nu med statens hjælp blev muligt. 

Det betyder, at kommunen ikke mister indtægter for den lavere skat. Gevinsten får borgerne, der i gennemsnit får 3000 kroner mere til forbrug. I alt løber det op i 38 millioner kroner til vesthimmerlændingene i 2021.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!