Fredag d. 7. august 2020 - �rgang 15

Vesthimmerland udskyder fuld besøgsadgang på plejecentre

01-07-2020

I Vesthimmerland udskydes den fulde besøgsadgang på vores plejecentre på baggrund af den nye corona-udvikling i kommunen.

Med udgangspunkt i det øgede smittetryk har Vesthimmerlands Kommune været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og på den baggrund fastholder kommunen sine besøgsrestriktioner på plejecentrene. Det betyder, at Vesthimmerlands Kommune ikke åbner for fuld besøgsadgang på plejecentrene som ellers planlagt fra og med torsdag den 2 juli. De nuværende besøgsrestriktioner med tilladt besøg af to pårørende inden- og udenfor fastholdes dermed. 

Palle Jensen, udvalgsformand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, udtaler: 

- Med det nuværende smittetryk i Vesthimmerland synes vi, at det er mest forsvarligt at udskyde den fulde besøgsåbning på vores plejecentre. Vi vil gerne gøre vores til at mindske smitterisikoen for vores beboere og ansatte, siger Palle Jensen og slutter: 

- Vi vil samtidig løbende vurdere smittetrykket og åbne for fuld besøgsadgang, når vi finder det ansvarligt. Vi håber på, at vores befolkning har forståelse for dette skridt, siger Palle Jensen.

I Vesthimmerland Kommune indleder vi også et initiativ, hvor alle ansatte på vores plejecentre og i hjemmeplejen nu corona-testes. Et initiativ, der skal forebygge smitte og smittekæder tæt på vores ældre borgere. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!