Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

Vesthimmerlands Kommune udvider driften med 8 millioner kroner

27-09-2020

Sparekniven i Vesthimmerlands Kommune er blevet lagt i skuffen og holder et sabbatår. Økonomien giver plads til både at afdrage på gæld og udvide driften.

2.517.734.000 kroner. Så mange penge bruger Vesthimmerlands Kommune næste år på at holde kommunen kørende. I det lys er et driftsudvidelse på 8 millioner kroner netto kke voldsom. Men efter flere år med besparelser og reduktioner i serviceniveauet, er den nye budgetaftale alligevel optimistisk løsning, hvor stort set ingen rammes af besparelser. 

Et ekstra særtilskud på 20 millioner kroner fra staten og solid overholdelse af sidste års budget er i følge borgmesteren en væsentlig forklaring på det skelsættende budget, hvor der tillige er plads til at bruge 110 millioner kroner til nye anlæg. 

Hvor de 8 millioner kroner til ekstra drift kommer borgerne til gode, er ikke i detaljer beskrevet i budgetaftalen. Men det er først og fremmest Sundhedsudvalget, der med 5 millioner får del i de ekstra driftsmidler.

Blandt andet er der afsat en million kroner til et forsøg med en ledsagerordning til borgere i botilbud, så de kan blive ledsaget til flere aktiviteter og oplevelser. 

En anden million afsættes til et udgående rehabiliteringsteam bestående af fysioterapeuter og ergoterapeuter, der skal rykke ud til kommunens ældre i både private hjem og på plejecentre. Der er tale om en forsøgsordning, som Sundhedudvalget skal sætte de nærmere rammer for. Hensigten er, at de ældre skal vedligeholde eller genvinde deres funktionsniveau.

Demensområdet tilføres ekstra halvanden million kroner til at højne personalets kompetencer på området.

Og der bliver også råd til en robot en robot, der både kan bestille og dosere medicin til hjemmeboende borgere, så der opnås større sikkerhed omkring medicintildelingen.

Værd at bemærke er det også, at festen ikke betales for lånte penge. Nok optager kommunen lån for 25,1 mio. kr i 2021, men der afdrages samtidig på lån med 64,7 millioner kroner. 

Hvis ellers det om godt et år viser sig, at budgettet også faktisk holder, vil der endda være et lille overskud på 10 millioner kroner til kommunekassen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!