Onsdag d. 12. august 2020 - �rgang 15

Veterantraktorudstilling med fokus på græsmaskiner

10-01-2020

Messecenter Vesthimmerland afvikler i weekenden den 25. og 26. januar den traditionelle Veteran Traktor Udstilling. Det er 11. gang det sker, og alle gange har det været i samarbejde med Motor og Traktor Klubben ”Jylland” s Region Himmerland.

Udstillingen fylder 5.000 m2, hvor begge centerets store udstillingshaller er fyldt til bristepunktet.

I år har udstillingen græsmaskiner som tema. I mange hundrede år var fremstilling af hø den eneste måde at konservere græs på, men med industrialiseringen kom der nye metoder. Her i landet tog det fart i 1960'erne, hvor man begyndte at ensilere græsset i stakke og gastætte siloer, og i Aars startede Thomas Børresen grønpillefabrikken på Birkevej.

Alle disse metoder krævede maskiner, der kan findele græsset, så det kan presses sammen. På udstillingen vil der være en lang række af disse maskiner fra bl. a. Taarup og JF fabrikkerne og en selvkørende Dronningborg snitter, mage til dem grønpillefabrikken i Aars brugte.

Disse maskiner krævede mange hestekræfter og på udstillingen er der også en del af de første store 6 cylindrede traktormodeller fra den tid, men der er selvfølgelig også masser af andre spændende veterantraktorer.

Stumpemarkedet byder på alt fra gamle rustne plovskær til helt nye dele til traktorer og maskiner, modeltraktorer, legetøj, graverede glas, og masser af bøger og manualer til og om veterantraktorer.

Åbningstalen holdes i år af Michael Nørgaard, som var driftsleder på grønpillefabrikken i Aars.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!