Tirsdag d. 20. august 2019 - �rgang 14

VHG-elev videre i OL i kemi

04-02-2019

De startede 560 gymnasieelever fra hele Danmark, så blev de reduceret til 50, og efter anden rundes konkurrence på KU i København i sidste weekend er der nu kun 14 tilbage, og blandt dem er Simon Mejdahl fra 3x på Vesthimmerlands Gymnasium og HF.

Det var i øvrigt en hæsblæsende uge for Simon. Først de to hårde dage i København. Derefter var han først på ugen blandt de volleydrenge fra VHG, der ved det regionale kvalifikationsstævne i Aalborg kvalificerede sig til den senere DM-finale i gymnasievolley i Odense.

Nu venter der så endnu tre arbejdende kemiweekender med en række teoretiske og praktiske prøver i løbet af de næste måneder, inden man har fundet de fire danske vindere, der går videre til den nordiske og den internationale olympiade i kemi.

For Simon er det helt surrealistisk at være kommet så langt, hvorimod hans kemilærer i gymnasiet, Finn Steenberg Norre, ikke er så overrasket. Om udtagelsen udtaler VHG-eleven:

”I første omgang blev jeg overrasket over at være gået videre til anden runde, så det er helt vildt også at være gået videre derfra. Samtidig er det en fed følelse at få mulighed for at udfolde sig på den kemiske scene, når nu det var "lige ved og næsten" ved DM i Science i 1.g for to år siden. Der ligger en del hårdt arbejde forude, før man kommer blandt de fire på "landsholdet", og det er nogle skrappe konkurrenter, jeg er oppe mod. Umiddelbart tør jeg slet ikke håbe på at komme så langt, men på den anden side er jeg jo kun blevet overrasket indtil nu i forløbet. Vi må se efter første finalerunde d. 1.-3. marts - måske har jeg dér en bedre fornemmelse af, hvad det endelige udfald bliver. Dog er der ingen tvivl om, at det ville være en kæmpe oplevelse og en stor ære at repræsentere Danmark til nordisk og international olympiade i Helsinki og Paris til sommer!”

Nu kunne man så tro, at Simons fremtidsplaner går i retning af en karriere inden for kemiverdenen, men nej. Om det siger han selv:

”Jeg drømmer om at læse teologi og leve af at dele det glade kristne budskab med mennesker - og så må vi se, om der bliver tid til kemieksperimenter eller en volleykamp i fritiden”.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!