Søndag d. 21. juli 2019 - �rgang 14

Viborg har blik for Made in Denmark i Gatten

18-12-2018

Mens det kniber med at finde vesthimmerlandske sponsorer til 2019-udgaven af Made in Denmark, som i dagene 23. - 26. maj vender tilbage til Gatten, har viborgensiske virksomheder fået øjnene op for turneringen.

Af Jacob Dalgaard

Vesthimmerlands Kommune har forlængst valgt at skyde 1 million kroner kontant ind i at få Made in Denmark tilbage til Gatten efter en afstikker til Silkeborg Kommune i år. Derudover byder Vesthimmerlands Kommune ind med arbejdskraft svarende til et lige så stort beløb.

Borgmester Per Bach Laursen har desuden arbejdet på at få private sponsorer med for at sikre turneringen på vesthimmerlandsk territorium, men sponsorkronerne er ikke væltet ind. Et pengeinstitut, en fond og et enkelt privat firma har indtil videre tegnet sig for en halv million kroner.

Til gengæld er der udsigt til en sponsorindsprøjtning fra naboen mod syd. Efter en charmeoffensiv hos naboen mod syd er det lykkedes Vesthimmerland at vække interesse for Made in Denmark hos flere store virksomheder i Viborg.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer et stort beløb fra Viborg, siger Per Bach Laursen, der også ser en indikation på, at Vesthimmerland får værtskabet for Made in Denmark i 2020.

I januar tager borgmesteren til møde med Aalborg Lufthavn, som også har meldt sig som mulig sponsor for turneringen.

Tidligere i år blev der lavet aftale med The European Tour The European , der indebærer, at Made in Denmark skal afholdes de næste fem år. Det betyder, at Made in Denmark i 2023 kan holde 10 års jubilæum, og den milepæl kan borgmesteren i Vesthimmerland ikke forestille sig andet end at skulle holde "hjemme" i Gatten.

Men indtil videre er det kun i 2019, der er sat navn på værtsskabet. Turneringen er i øvrigt rykket frem fra august til maj, og præmiesummen er samtidig fordoblet til tre millioner euro pr. år.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!