Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14

Wienerbesøg på gymnasiet i Aars

08-10-2018

Fredag morgen tog 2x på Vesthimmerlands Gymnasium og HF afsked med deres gæster fra venskabsgymnasiet Vienna Business School i Floridsdorf, Wien.

Gæsterne var ankommet til Aars i bus sent mandag aften, hvor de blev privat indkvarteret. Resten af ugen bød på et varieret program skiftende mellem fælles aktiviteter på skolen, besøg på Vesthimmerlands Museumscenter og ekskursioner til bl.a. Skagen, Raabjerg Mile og Nordsøen Oceanarium samt til Lindholm Høje og Aalborg.

De fælles aktiviteter på skolen omfattede bl.a. fælles lektioner i dansk og tysk, dans i hallen ved idrætslærer Wiktor Nowakowski samt fællesspisning om aftenen med underholdning.

Udvekslingen mellem Aars og Wien, hvor man deler dagligdag en uges tid, er af ældre dato, og en af de to østrigske lærere, Heinz Schwarz, udtalte, at det var ligesom at komme hjem, når han kommer til VHG. Han kunne ikke huske, om det var syvende eller ottende gang, han gæstede gymnasiet i Aars.

Også mellem værtselever og gæster var kemien god. Der blev f.eks. hygget og bowlet om aftenen, og eleverne i 2x er begyndt at se frem til deres genbesøg senere på skoleåret i Wien. For de deltagende lærere er det også vigtigt, at eleverne får nogle globale kompetencer gennem mødet mellem et homogent landmiljø og et multikulturelt storbymiljø.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!