Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

2.166 nordjyske hastighedssager i årets første uge

13-01-2021

Ned, ned, ned. Farten skal ned. Det er den livsvigtige formaning fra Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi, der i årets første uge har noteret hele 2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen. Kontrollerne var en del af en national indsats.

Kort efter nytår varslede Rigspolitiet, at landets politikredse ville lave en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i årets første uge – den 4.-10. januar 2021. Nu er ugen gået, og hos Færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi er sagerne fra ugens fartkontroller talt op: 2.166 styks blev det desværre til.

”Og det er jo vel at mærke udelukkende hastighedssager, så jeg synes, det er et relativt højt talt,” siger leder af Operativ færdsel politikommissær Thomas Ottesen, der er noget bekymret over udviklingen på det nordjyske vejnet her under nedlukningen af samfundet.

”Det går alt for stærkt for alt for mange. Måske fordi der er ekstra plads på vejene som følge af corona.  Men det er en meget uheldig udvikling, for høj hastighed kan kædes meget direkte sammen med dødsulykker i trafikken,” advarer politikommissæren. ” – så på baggrund af de sager, som uge 1 har kastet af sig, så kommer vores indsats over for nordjyske fartsyndere helt sikkert til at fortsætte.”

Vinteren gør det værre
Thomas Ottesen og hans færdselskolleger så samme tendens blandt bilisterne under den første nedlukning af samfundet i marts 2020. Dengang var der desværre også bilister, som begyndte at betragte de tomme vejstrækninger som regulære racerbaner. Og selv om for høj fart er farligt nok i sig selv, så gør årstiden ondt værre i øjeblikket:

”Nu er vi i vinterperioden, hvor der ovenikøbet er ustadigt vejr, kolde og glatte vejbaner. Det betyder, at man som bilist vil opleve øget bremselængde og begrænset vejgreb. Det øger risikoen for ulykker, især når hastigheden samtidig er for høj. Så min generelle opfordring til alle bilister i Nordjylland er: Sænk farten. Det kan redde dit liv, hvis uheldet er ude,” fastslår Thomas Ottesen.

HASTIGHEDSOVERTRÆDELSER I NORDJYLLANDS POLITIKREDS I UGE 1 AF 2021

Hastighedsovertrædelser – vogntog: 
1 som medførte en betinget frakendelse af kørekortet 

Hastighedsovertrædelse – by:
793 hvoraf 81 var til klip i kørekortet og 7 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – § 4 (skiltning markerer lavere hastighed):
700 hvoraf 72 var til klip i kørekortet og 2 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – landevej:
395 hvoraf  53 var til klip i kørekortet og 6 til betinget frakendelse af kørekortet

Hastighedsovertrædelse – motorvej maks. 130 km/t: 
6 hvoraf 1 var til betinget frakendelse af kørekortet                                                   

Hastighedsovertrædelse – motorvej øvrige tavle (skiltning markerer lavere hastighed):
271 sager hvoraf de 6 var til klip i kørekortet

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!