Torsdag d. 19. september 2019 - �rgang 14

Aars-bryder vandt dansk mesterskab

18-03-2018

DM-brydning: Frederik Mathiesen fra Aars Brydeklub vandt DM på hjemmebane.

Aars Brydeklub kunne i fjor fejre 75 års jubilæum, men viste bestemt ikke alderstegn, da den i weekenden stod som arrangør af et veltilrettelagt DM-stævne for drenge, piger og ungdom. Oven i hatten kunne klubben så glæde sig over et dansk mesterskab til den lokale bryder, Frederik Mathiesen, som lørdag vandt mesterskabet i den klassiske Græsk-romerske stil i 41 kg klassen.

Kimbrergarden var med til at sætte sit musikalske præg på åbningen, og pyroteknik manglede heller ikke, da man søndag indledte med et lille festfyrværkeri i form af et flot dm-logo i den ene ende af hallen.

I alt 14 klubber havde meldt deres ankomst til DM-stævnet i Aars, hvor omkring 70-80 forskellige brydere dystede om hæder, ære og metal i såvel Græsk-romersk som fr stil. Da flere brydere stillede op i begge stilarter, kom det samlede deltagerantal op på ca. 110 brydere ved stævnet, som foregik i den store hal 1 i Idrætscenter Østermarken.

Brydning er en publikumsvenlig sport, hvor man kommer tæt på atleterne og kan nærstudere de intense kampe, hvor kombattanterne bogstavelig talt kæmper om at få overtaget. Der kan vindes sejre på point såvel som på brydningens “knock out”, hvor man presser modstanderens skuldre i madrassen og dermed vinder kampen. Hvor den græsk-romerske stil er mere ren og klassisk med regulære brydetag, er der lidt mere spræl i den frie stil, hvor benspænd og andre finesser er tilladt. Det giver lidt mere action, og til tider også hurtigt afviklede kampe. Atmosfæren ved kampene er også intens med masser af tilråb fra tilskuere og andre brydere - og det er med til at skabe en god atmosfære under kampene.

Ved stævnet i Aars bemærkede man også, at der ikke er mange pauser. Når en kamp var slut, stod de næste to brydere klar til at kæmpe på madrassen.

Flemming Johansen Stuhr, som er formand for Aars Brydeklub, og selv havde en datter med ved stævnet, fortæller, at klubben har haft mange frivillige forældre og bestyrelsesmedlemmer i aktivitet for at få det store arrangement til at glide uden brydninger!

“Vi er vel omkring 40, som hjælper til med alt det praktiske med at gøre klar, speake med mere”, fortæller brydeformanden, som glæder sig over, at det blev til et dansk mesterskab til Frederik Mathiesen.

Det er første år, at Flemming Johansen Stuhr er formand for Aars Brydeklub, som lørdag aften markerede sit jubilæum med en banket for indbudte gæster. Klubben har fået mange nye medlemmer, og oplever god opbakning fra medlemmer og deres forældre.

Henrik Larsen er et af de garvede medlemmer sammen med Birger Pedersen. De var i sving som henholdsvis stævneleder og speaker.

“Klubben har omkring 50 medlemmer, som udelukkende er ungdomsbrydere - vi har ingen seniorer, men har både drenge og piger, som giver sig i kast med brydesporten”, fortæller Henrik Larsen, som også selv er instruktør for et brydehold for udviklingshæmmede.

Foruden den arrangerende klub var der deltagere fra bl.a. Herning, Nakskov, Nykøbing Falster, Aalborg, Frederiksværk og Aarhus. Størstedelen af deltagerne var drenge, men der var dog også deltagelse af i alt 15 brydere i pige/kvinde-klassen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!