Onsdag d. 11. december 2019 - �rgang 14

Aars-damer snublede på målstregen

08-04-2018

Håndbold: Katastrofal første halvleg blev dyr i oprykningskamp.

Tekst & foto: Per Lyngby

Betingelserne var lige så klare som forårssolen udenfor Idrætscenter Østermarken, da Aars HK’s damer løb på banen til oprykningsbraget mod Aabybro i 3. division: Kun en sejr ville tælle for Aars-damerne, hvis de skulle sikre sig den direkte oprykningsplads til 2. division.

Om det var det, som påvirkede spillerne i en sådan grad, at de på det nærmeste smed flere bolde væk, end de havde afslutninger i første halvleg, skal være usagt. En kendsgerning er det, at gæsterne stille og roligt trak fra og scorede på det meste, medens Aars-damerne havde mere end svært ved at finde vej til netmaskerne. De tekniske fejl stod i en kø på længde med den, der opstod foran de gratis fadøl og grillpølserne udenfor hallen i pausen. Her kunne de mange tilskuere så diskutere, hvorfor Aars måtte gå til pause bagud med 7-13 i så vigtig en kamp.

Der var næppe fadbamser og grillpølser til spillerne i pausen, men et eller andet må de have fået, de hvidklædte Aars-piger, som kom forvandlet ud til de sidste 30 minutter. Nu blev der taget fra i forsvaret, målvogteren parerede, hvad der kom, og i angrebet blev der ikke længere begået fejl, men scoret. Der gik mere end 13 minutter, inden Aabybro scorede deres første mål efter halvlegen, og da Aars i samme tidsrum havde passeret gæsternes ellers velspillende keeper 4 gange, var stillingen pludselig forvandlet til 11-13, og der var fornyet spænding i oprykningskampen.

Med små 7 minutter tilbage havde Aars reduceret Aabybros føring til bare et enkelt mål, og publikum vejrede bogstaveligt talt forårsluft. Nu manglede Aars bare 2 mål for at sikre den nødvendige sejr, og alt blev sat ind på at få den. Med et offensivt forsvar og et direkte angrebsspil prøvede hjemmeholdet, hvad de kunne, men også med stor risiko for, at Aabybro kunne sætte det afgørende stød ind. Med et minut tilbage var føringen på 2 mål, og selv om Aars kom på 19-20 i det sidste minut, var kampen afgjort. Et straffekast efter tid sikrede Aabybro sejren, og inden det blev effektueret til 21-19 var spillerne på banen og på bænken i gang med at dans sejrsdans midt på banen.

Aars-damerne måtte slukørede takke publikum for deres støtte - og håbe på, at de vil byde ind med samme støtte, når det nu gælder to kampe mod et af de nederst placerede hold i 2. division. Kan Aars spille fire gode halvlege i de to opgør, er oprykningen stadig en realistisk mulighed.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!