Tirsdag d. 14. juli 2020 - �rgang 15

Aars har sat kursen

31-08-2019

Fodbold: Kimbrerne bare vinder og vinder - fredag 2-1 i topopgøret mod Purhus.

Tekst: Per Lyngby

Der er kommet stabilitet og form over Aars IK’s spil i serie 3. Tæller man træningskampene med, har holdet nu vundet ikke mindre end 11 sejre på stribe. Senest med en vital sejr på 2-1 hjemme i topkampen mod Purhus.

Træner Allan Leander Mikkelsen har da også svært ved at få armene ned:

“Kampen startede meget jævnbyrdigt, hvor intensiteten i nærkampene og duellerne var en topkamp værdig. Det var tydeligt, at deres gameplan var at smide lange bolde op mod deres angribere og forsøge at etablere et aggressivt pres derfra. Selvom de kom med et enormt tryk de første 10-15 minutter, blev de aldrig rigtig farlige. Herefter kom vi mere og mere på bolden, og havde en rigtig god periode de næste 20 minutter. De sidste 10 minutter af første halvleg blev en rodet affære, hvor kampen bølgede frem og tilbage. Lige inden pausen får vi tilkæmpet os et straffespark, da en Purhus-spiller har hånd på bolden i eget felt. Vores anfører, Mathias Højsletht, bringer os sikkert foran 1-0”, fortæller Aars-træneren.

Også i anden halvleg er det Aars, som tager taktstokken. Jonas Frederiksen kanonerer sit hold foran med 2-0 på et flot langskud, og i den efterfølgende periode burde hjemmeholdet have lukket og slukket kampen. I stedet får Mathias Højsleth raget et gult kort til sig, hvorfor kampen endnu engang skifter karakter. Da Mathias Højsleth havde udstået sin straf, var batterierne brugt op, hos midtbanegeneralen, Simon Ipsen, hvilket resulterede i, at Aars kom til at stå længere tilbage på banen de sidste 20 minutter.

“Selvom det ikke lykkedes Purhus at spille sig igennem vores organisation, kom de til mange kvalificerede afslutninger fra distancen. Her må man igen tage hatten af for Michael Jørgensens præstation, hvor han med stor sikkerhed ”piller” alt, hvad der lander indenfor målrammen. Det er yderligere værd at bemærke, at han har stået til nul de første tre kampe, hvorfor man som træner nyder at se, hvordan han flere gange måtte strække sin fleksible krop ud i fuld længde. Derudover var Purhus specialister på standardsituationer, hvor de havde nogle store gutter at smide bolden efter. Her bliver vi nødt til at spille klogere, så vi ikke giver så mange frispark og indkast væk på egen banehalvdel. Purhus scorer også deres mål på et hjørnespark, hvor vi ikke får dækket ordentligt op i den forreste zone. Alt i alt levere drengene en mandfolkeindsats, hvorfor vi går til kampen ude mod Valsgaard på torsdag, med en stor portion selvtillid efter 11 sejre i streg”, konstaterer Allan Leander Mikkelsen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!