Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15

Aars IK fodbolddrenge på tur til Holland

11-06-2019

Fodboldklubben Aars IK’s drenge U13 og U14 deltog i pinsen i den internationale hollandske fodboldturnering for ungdomsfodbold, North Limburg Cup.

Drengene med trænerer, ledere og familie, i alt 65 personer, tog afsted tidligt torsdag morgen med afgang mod hotellet beliggende i umiddelbar nærhed af spillestederne. Turen var tilrettelagt med mest fokus på fodbold, men hvor det sociale også var i højsædet.

Turnering startede med indledende kampe lørdag og med en placerings- og finale stævne, søndag.

Men inden turneringen blev skudt i gang, blev fredag brugt på sightseeing på det berømte Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Stedet hvor en del forhenværende såvel som nuværende danske koryfæer, har spillet og spiller, for Ajax. I øjeblikket er der 3 danskere på holdet: Lasse Schøne, Kasper Dolberg og den endnu ikke så kendte Rasmus Nissen Kristensen. Selvfølgelig skal det også bemærkes at Danmarks største nuværende stjerne, Christian Eriksen, har spillet i Ajax.

Efter rundvisning var hele holdet på sightseeing/shoppetur i Amsterdams gader.

Turen har selvfølgelig ikke været gratis og drengene har med flid og ved egen hånd - og med lidt hjælp fra familien - selv forestået indsamlingen af de nødvendige midler til at dække rejseomkostningerne.

Drengene har bl.a. deltaget i juletræsindsamlingen i Aars by, pakket julekurve i Kvickly og ikke mindst, solgt kalk og gødning i Aars.

Selvom ingen af holdende nåede helt til tops i turneringen, var det også en oplevelse og erfaring rigere for drengene at opleve, at fodbold kan spilles og fortolkes på anden vis end det, vi er vandt til og sådan som vi forstår det, når vi spiller fodbold herhjemme.

Mandag morgen rullede bussen atter ind på parkeringspladsen ved klubhuset i Aars med glade og trætte rejsedeltagere.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!