Lørdag d. 23. januar 2021 - �rgang 15

Champagnen forblev på køl i Hornum

17-10-2020

Fodbold: Uafgjort mod Valsgård betyder, at Hornum fortsat har skæbnen i egne fødder.

Tekst & foto: Per Lyngby

Da Hornum og Valsgård mødtes i første spillerunde, var der masser af drama i Valsgård, hvor det hele sluttede 2-2 efter en kontroversiel scoring til hjemmeholdet i overtiden.

Lørdag eftermiddag stod de to hold så overfor hinanden til revanche- og oprykningsbrag. Med en sejr ville Hornum sikre sig oprykning med 2 spillerunder igen, medens modsat en sejr til Valsgård ville give dem trumferne på hånden inden de sidste spillerunder qua de indbyrdes resultater.

Og det blev akkurat så tæt, intenst og dramatisk, som man på forhånd havde regnet med. Og med resultatet 2-2, er det Hornum, som selv kan afgøre tingene i de sidste spillerunder.

Første halvleg sluttede målløs, men var bestemt ikke uden målchancer. Gæsterne havde efter et kvarters spil et skud på stolpen, og kort efter var det så Hornum, som forsøgte sig med et godt langskud, som Valsgårds målmand fik halvklaret, uden at der efterfølgende kom scoring ud af riposten. Begge hold lurede på at slå kontra, og i et par tilfælde var Valsgård tæt på friløbere, men et årvågent Hornum-forsvar var dygtige i deres tilbageløb og fik forhindret scoring.

Efter pausen fortsatte kampen med forøget intensitet, hvilket også kom til udtryk i tætte nærkampe og fysiske dueller. Man fornemmede såvel mål som gule og røde kort. Begge dele kom til at holde stik.

Kort inde i anden halvleg fik en bold lov at passere hen over forsvaret foran Valsgårds mål, den endte hos Martin Kjær Christoffersen, som med et drøn sendte bolden i mål via undersiden af overliggeren. I den efterfølgende periode havde hjemmeholdet chancen for at udbygge føringen, men et par gode muligheder blev misbrugt, bl.a. en dobbelt hovedstødschance, hvor bolden først blev headet på overliggeren for efterfølgende at blive headet over fra tæt hold.

Valsgård kom tilbage i kampen, da de scorede på straffespark, og i den følgende periode sejlede det i Hornums defensiv. Et dumt frispark førte til et gult kort, og frisparket blev efterfølgende omsat i mål efter lidt ping pong i Hornums felt. Foran 2-1 var det Valsgård, som havde fat i den lange ende, og nu var det Hornum, som skulle jagte det mål, som kunne få dem tilbage på førstepladsen.

Med 10 minutter igen fik Hornum hjørnespark, som Valsgård ikke fik clearet væk, og så var Mads Vigsø på plads på kanten af feltet, hvor han køligt knaldede en tværbold i nettet. Mikkel K. Pedersen fik en stor mulighed for at sikre sejr og oprykning, da han slap fri i venstre side, men målmanden fik afværget med en fodparade.

I kampens sidste minutter blev der uddelt først gult og senere rødt kort til Valsgård-spillere, og så løb det hele ellers ud i sandet med uafgjort - noget som hjemmeholdet og dets fans bedst kunne bruge. De medlevende Valsgård-fans, måtte pakke deres pyroteknik og sejrsdrømme ned og drage hjem i bevidstheden om, at Hornum skal fejle, hvis ikke oprykningen skal havne i markedsbyen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!