Onsdag d. 15. juli 2020 - �rgang 15
Team SSC's formand Erik Thoft Kærsgaard (th) overrakker Sigurd en kurv for at vinde "Trænerkryds".

Cykelrytter fra Team SSC deltager i det første DM i E-cykling

02-03-2020

Motionscykelklubben Team SSC i Skarp Salling har et medlem i klubben, der skal dyste i DM på Bkool platformen lørdag d. 7. marts i Gislev Hallen.

Der er Sigurd Simonsen fra Ranum der skal dyste mod 31 andre finalister i denne e-sport event. Cyklen kobles til en simulator, der bremser cyklen, hvis man cykler op ad bakke, og ruten og modstanderne kan ses på en skærm.

Formand i Team SSC, Erik Thoft Kærsgaard, er meget stolt over at have en i klubben, der skal ud og dyste i DM.                                                                      

”Sigurd har været medlem i Team SSC siden 2013. Til vores årlige generalforsamling i klubben her midt i februar løb han med ”Trænerkrydset” ved at have deltaget i flest onsdagstræningsture på racer i sæsonen 2019 med hele 23 gange af 26 mulige. Så det er en flot præstation. Vi vil helt sikkert heppe på Sigurd, når han skal til Fyn og dyste, da arrangementet livestreames.”

Sigurd (Team SSC/eCKD) fortæller her lidt om hans vej til DM og hvad det går ud på: 

"Jeg har igennem vinteren deltaget 34 løb i Bkool DM-kvalifikationen, hvoraf de 15 bedste løb er tællende, hvis man skal være blandt de 32, der skal til DM. Af de 15 bedste løb har 4 af dem været i top 10, så det smager da af lidt. Jeg kører på racer om sommeren sammen med den lokale og meget hyggelige cykelklub Team SSC. Vinteråret bliver brugt på hometrainer indendørs i ”hulen”, et isoleret rum i værkstedet, hvor udstyret står, der skaber adgangen til den halvvirtuelle verden enten i computergenereret 3D verden eller flere tusinde ægte videoruter fra hele verden også fra vores område, online via internettet. Det der i dag beskrives som e-cykling. Mange kender e-sport som FIFA, CS GO, World OF Warcraft og mange andre. Men nu er der også e-cykling, og det spås en stor fremtid. De mest kendte platforme er Zwift og Bkool, men andre er på vej."

Hvis man vil i gang med e-cykling kan det gøres for ret rimelige penge. En brugt hometrainer af god kvalitet kan erhverves for et 2-3 tusinde kroner, men billigere modeller findes, hvis man bare vil prøve det af. Derforuden kræves en pc/bærbar. Et abonnement for at køre ruter koster ca. kr. 100,- md. Der tilbydes fra de fleste en gratis prøveperiode. Men bliver du bidt af det, så hænger du på den.

Info om DM I E-CYKLING PÅ BKOOL-PLATFORMEN:
Der er tale om et officielt Danmarksmesterskab under DCU, hvor man vinder DCU-medaljer og eneretten til at køre i Dannebrogstrøjen på Bkool-platformen.
DM afvikles lørdag 7.marts 2020 i Gislevhallen i et samarbejde mellem DCU, Bkoolligaen og Gislev Cycling.

De 32 højest rangerede mænd og kvinder på DM-kvalifikationslisten pr 17.2.2020 tilbydes en plads ved DM. Kvalificerede ryttere skal tilmelde sig senest 23.2.2020. Hvis man ikke har tilmeldt sig indenfor denne ramme, mister man retten til sin plads. 24.2.2020 tilbydes eventuelle ledige pladser til de næstkommende på ranglisten i DCU-rækken. De skal tilmelde sig senest 1.3.2020, hvorefter ledige pladser ikke besættes.

Ved færre end 3 deltagere pr køn afvikles DM ikke for det pågældende køn.

DM køres som 2 semifinaler og de 8 bedst placerede i hver semifinale går videre til finalen. Semifinalerne seedes ud fra DM-kvalifikationslisten. Hvis færre end 16 ryttere deltager, udgår semifinaler og rytterne er direkte i finalerne.

Det er målet at DM afvikles på 16 ens trainere, som bliver stillet til rådighed af en leverandør. Der trækkes lod om, hvilken trainer man får til hvert løb.
Alle ryttere vejes i forbindelse med indskrivningen til DM, og vægten tjekkes på rytterens profil i simulatoren. Hvis den målte vægt afviger mere end 3 % fra den vægt, der står i simulatoren (og dermed har brugt til at kvalificere sig på), bliver man diskvalificeret.

Der køres samme rute i semifinaler og finaler. Ruten er udvalgt så den ikke favoriserer bestemt ryttertyper, og den har en forventet vindertid på 30-40 minutter. Ruten offentliggøres 16.2.2020 så man kender den, inden man tilmelder sig DM.

Udover medaljer til top-3-rytterne vil der også være diverse præmier fra sponsorer. DM-arrangementet bliver et event med storskærm, musik, speaker, rytterpræsentation og livestreaming. Der vil være tilskuerpladser og mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!