Lørdag d. 15. august 2020 - �rgang 15

Effektive FUIK sejrede i underholdende topkamp

08-09-2018

Fodbold: Med en sejr på 4-2 over LKB-Gistrup topper FUIK nu serie 2.

Tekst & foto: Per Lyngby

På en regnfuld lørdag var der dækket op til topkamp på Farsø Stadion, hvor de to ubesejrede hold fra FUIK og LKB-Gistrup tørnede sammen i en direkte duel om puljens førsteplads.

Gæsterne mødte op men frygtindgydende offensiv og et forsvar, som ikke har ladet et eneste mål går ind i de første 5 kampe. Hjemmeholdet har til gengæld har været særdeles kyniske i deres opgør, som har resulteret i smalle sejre og kun et enkelt mål imod sig.

Det var et særdeles vel og kvikt spillende LKB-hold, som fattede taktstokken fra kampens start, hvor holdet med hurtige kombinationer satte FUIK under et hårdt pres. FUIK's forsvar bevarede roen og kun i et enkelt tilfælde blev målmand Nicklas Finnerup sat på prøve, og den klarede han flot ved at afværge et godt skud. Kort efter slog FUIK så kontra - midt foran mål opstod der en stor mulighed, hvor der blev afsluttet på målmanden i to tilfælde, medens den tredje ripost havnede hos Tobias Finnerup, som bankede bolden op i nettaget fra en spids vinkel. 1-0 til hjemmeholdet, som på dette tidspunkt kun havde haft den ene chance, som holdet scorede på. Og den effektive udnyttelse fortsatte, da et indlæg fra højre blev lagt i nettet med en indersideflugter af en særdeles velspillende Lasse “Speedy” Jensen.

2-0 var også stillingen ved pausen, hvor man kan forestille sig, at der har været en del frustration i gæsternes omklædningsrum over den stilling.

Anden halvleg startede akkurat som første med et hårdt pres af gæsterne, medens hjemmeholdet lurede på omstillinger. Sådan en opstod efter 8 minutter, hvor Christoffer Vorre slap alene igennem med målmanden men måtte se sin afslutning ramme ydersiden af stolpen. I stedet for 3-0 blev det 1-2 minuttet efter, da LKB scorede efter et indlæg fra højre side.

Et kvarter senere kom den velfortjente udligning - igen efter et indlæg fra højre side. Dermed kunne man frygte, at LKB ville få endnu mere momentum og køre hjemmeholdet helt over. En ny scoring af Lasse Jensen fjernede den frygt, da han nettede på kanten af of side efter et fremragende angreb med unge Jonas Sneftrup som den kreative drivkraft. Nicklas Finnerup præsterede i denne halvleg flere flotte redninger, og dermed kunne tvillingebroderen Tobias lukke og slukke med endnu et flot mål, som igen blev skabt efter forarbejde af Jonas Sneftrup.

LKB fortsatte med at spille deres chance, men kunne ikke overliste en velorganiseret FUIK-defensiv, som kampen igennem viste stor ro trods det voldsomme pres, de blev udsat for.

I slutminutterne blev Lasse Jensen skiftet ud til taktfast bifald fra hjemmepublikummet, som også kunne glæde sig over, at deres hold nu besætter puljens førsteplads og fortsat er ubesejret.

Man kan altid diskutere, om det var det bedste hold, som vandt kampen - ikke efter spil og chancer, men kynisme og effektivitet er også vigtige parametre i fodbold, og her var FUIK bare en tand skarpere end LKB, som skal roses for at spille særdeles godt og seværdig fodbold. Holdet har fortsat puljens suverænt bedste angreb, men må ud over duksepladsen også overlade pladsen som bedste forsvar til FUIK.

I næste runde spiller FUIK på udebane mod Als, som har leveret meget svingende resultater i efteråret.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!