Onsdag d. 15. juli 2020 - �rgang 15

Effektivt Farsø-forsvar

23-02-2020

Håndbold: Lørdag eftermiddag sikrede Farsø KFUM HK's damer sig en flot sejr over Viborg.

Tekst & foto: Per Lyngby  

En af Farsø KFUM HK's styrker i damernes 2. division er et velfungerende forsvar, som på sine gode dage sjældent lader modstanderne kommer over 20-21 scoringer i en kamp.

Når forsvaret har sådan en dag, gælder det bare om at få angrebsspillet til at fungere, så er der gode chancer for en sejr. Og netop de betingelser blev opfyldt lørdag eftermiddag i Dronning Ingrid Hallerne, hvor Viborg HK var på visit.

Efter en lige indledning, hvor de to hold fulgtes ad til 7-7, fik Farsø slået et lille hul og bragt sig foran med 10-7. I denne periode fik holdet gang i fløjene, som var med til at lukke gæsternes forsvar op. I den anden ende af banen blev der lukket godt ned, og ikke mindst målvogter Christine Madsen havde godt fat i Viborg-spillerne, som misbrugte to straffekast overfor den velspillende keeper. Farsø formåede at holde føringen på 3 mål frem til pausen, hvor stillingen var 13-10.

Med to hurtige scoringer i anden halvleg blev føringen udbygget til 5 mål, men herefter gik Farsø i stå angrebsmæssigt. Det udnyttede Viborg til at reducere til 15-16, og ved 17-17 kom pigerne fra domkirkebyen på scoringshøjde med vesthimmerlændingene. Samtidig fik hjemmeholdet en spiller udvist i 2 minutter, og man kunne frygte, at Viborg ville vende kampen. Her blev det måske afgørende, at Farsø formåede at vinde undertallet med 1-0, og da man igen blev fuldtallige, trak træner Kristian Pedersen en taktisk kanin op af hatten, da han gik over til at spille 7 mod 6.

Det gav igen plads på fløjene, og med to scoringer af Mette Louise Roed fra venstre fløj var Farsø foran med 20-18. Og herfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage - det blev 23-18 overfor et stadig mere frustreret Viborg-hold, som dog fik lov til at score kampens sidste to mål, således at Farsø sluttede med at vinde 23-20.

Med sejren halede Farsø ind på Viborg, som nu kun er et point foran, og kan Farsø også lukke af i forsvaret på tirsdag aften, når Aalborg HK kommer på besøg, kan holdet nærme sig en plads i top 4 i puljen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!