Torsdag d. 2. april 2020 - �rgang 15

Farsø mistede første point på hjemmebane

29-10-2019

Håndbold: Skovbakken udlignede i kampens sidste sekunder.

Tekst & foto: Per Lyngby

Farsø KFUM HK’s damer i 2. division var tæt på at hente den fjerde hjemmesejr på stribe, da de tirsdag aften mødte Skovbakken hjemme i Dronning Ingrid Hallerne. Med 6 minutter igen førte holdet med 3 mål, men gæsterne var skarpest i slutfasen og sikrede sig uafgjort 21-21 på et frækt mål fra fløjen i kampens sidste sekunder.

Hjemmeholdet var foran gennem det meste af første halvleg, og fire minutter før pausen var man ved at få slået et lille hul, da føringen lød på 11-7. Men akkurat som i den seneste hjemmekamp mod ASA, formåede Farsø ikke at holde fast i forspringet. Skovbakken fik reduceret til pausestillingen 11-9. På minussiden for Farsø talte bl.a. to brændte straffekast og flere oplagte skudmuligheder, som blev sendt langt over mål. Plussiden stod forsvaret for - ikke mindst målvogter Kristine Madsen, som specielt havde godt fat i gæsternes fløje.

Anden halvleg startede jævnbyrdigt, og midt i halvlegen havde Skovbakken udlignet, så der stod 15-15 og senere 17-17. Med tre mål på stribe fik Farsø igen slået hul og kom foran 20-17. Men i en situation, hvor Skovbakken fik tilkæmpet sig et straffekast, fik Farsø en spiller skadet. Der gik nogle minutter, før spillet kunne genoptages, og den pause så ud til at have slået hjemmeholdets rytme i stykker. Skovbakken scorede 3 mål på stribe og kom på 20-20 og havde endda muligheden for at komme foran, men begik angrebsfejl. Det udnyttede Farsø til at bringe sig foran med 21-20 med bare 20 sekunder tilbage. Skovbakken pressede på og  spillede bolden ud til venstre fløj, som med et frækt gevindskud overlistede Kristine Madsen og udlignede til slutstillingen 21-21.

Det tabte point skal findes i angrebsspillet - ikke så meget i selve angrebsåbningerne, men nok så meget i afslutningerne, hvor der blev brændt for mange og for store chancer. Det er der ikke råd til mod et godt hold som Skovbakken. Til gengæld viste forsvaret endnu en gang gode takter, hvor man i de seneste tre hjemmekampe har holdt modstanderne nede på henholdsvis 21,20 og 21 mål.

Nu venter der to udekampe mod henholdsvis Viborg og Ikast, hvor der som minimum bør komme 2 point i hus, hvis man fortsat vil lege med i toppen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!