Torsdag d. 16. juli 2020 - �rgang 15

Farsø skole er i regionsfinalen

14-11-2019

Fodbold: Både drengene og pigerne spillede semifinale på hjemmebane.

Tekst & foto: Per Lyngby

Det, som tidligere hed Ekstra Bladets skolefodboldturnering, er nu overtaget af DBU, som driver den store skolefodboldturnering videre som Skolepokalen.

Efter at være gået videre fra de indledende puljer, havde såvel drengene som pigerne spillet sig frem til semifinalerne i den nordjyske region. Kampene blev spillet på kunstgræsbanen i Farsø torsdag, hvor modstanderen i begge kampe hed Hobro Søndre gøre Skole.

Pigerne lagde ud, og de gjorde det godt - specielt i første halvleg. Efter 30 minutter, hvor Farsø-pigerne diskede op med flot positionsfodbold, hvor de lod bolden gøre arbejdet, kunne de gå til pausen med en sikker føring på 3-0. På baggrund af spillet i de sidste 20 minutter af halvlegen, var det svært at se, hvordan Hobro skulle kunne komme ind i kampen.

Men det gjorde de - med hjælp fra Farsø-forsvaret.

Kort inde i anden halvleg blev der spillet lidt for nonchelant i Farsøs felt, hvor bolden ikke blev clearet og hvor der var generel forvirring om, hvem der skulle tage ansvar. Det udnyttede Hobro til at fange bolden og reducere til 1-3. Og spændingen blev øget, da Farsø igen lavede et dumt boldtab, som udløste et frispark til Hobro. Det blev sendt direkte i nettet, og så kom der for alvor gummiben hos Farsø-spillerne. Hobro udlignede til 3-3, og det begyndte at ligne et exit for hjemmeholdet, som slet ikke kunne finde takterne fra første halvleg frem.

Men bedst som katastrofen lurede, slog Farsø kontra. En lang bold frem af banen blev i første omgang afværget af Hobros målvogter, som dog var kommet langt ud af sit mål, og derfor ikke kunne nå hjem og afværge, da returbolden blev sendt i nettet.

Stor jubel i Farsø-lejren, da dommeren få minutter senere fløjtede en flot pigekamp af. Med sejren er Farsø klar til regionsfinalen, som står mod vinden af kampen mellem Nibe Skole og Hald Ege Friskole.

Drengene chanceløse

Efter pigernes triumf var der lagt ekstra pres på skolens drenge, da løb på banen en lille time efter pigernes kamp.

På forhånd frygtede Farsø holdet fra Hobro, som er stærkt besat på stort set alle pladser. Men hjemmeholdet var godt med i starten, hvor det var tæt på en scoring, da holdets angriber fik en friløber, som Hobro-målmanden dog klarede. Kort efter sled en Hobro-spiller sig fri og scorede, hvorefter Farsø havde to gode muligheder for at udligne - men uden at bolden kom det sidste stykke over stregen. Herefter afgjorde Hobro reelt kampen, da de udnyttede en fejl i Farsøs forsvar til at opfange bolden og sende den på tværs, hvor bolden blev sparket i mål fra tæt hold.

I anden halvleg havde Farsø vinden imod sig, og det gjorde det svært for holdet at komme frem til chancer. Hobro sad på det hele, og det var kun i få momenter, at Farsø havde kontrol over bolden. Hobro scorede et flot mål til 3-0 og skulle derefter bare cruise sejren hjem.

Det gjorde de også, men ikke uden, at der kom lidt malurt i bægeret med en række udvisninger. En hektisk slutfase blev indledt, da en Hobro-spiller modtog gult kort, hvilket han overfor dommeren udtrykte sin store utilfredshed med. Det førte til endnu et gult kort og dermed rødt til Hobro-spilleren, som i samme sekvens fik følgeskab af en holdkammerat, som også benyttede lejligheden til at brokke sig til et gult kort.

Trods 11 mod 9 formåede Farsø ikke for alvor at udfordre gæsterne, heller ikke, da endnu en Hobro-spiller brokkede sig til gult, og dermed sluttede det hele med en fortjent sejr til Hobro.

Sejren kan dog vise sig at være dyr, hvis de udviste spillere får karantæne og ikke kan være med i holdets kredsfinale.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!