Mandag d. 21. maj 2018 - Årgang 13
I første halvleg kom Aars godt over kanterne og frem til flere gode afslutninger.

Festen fusede ud i Aars

14-05-2017

Fodbold: Indvielsen af den nye kunstbane sluttede mindre festligt, da Aars spillede 1-1.

Tekst & foto: Per Lyngby

Der var fest og farver på Aars Stadion lørdag formiddag, hvor klubben indviede den nye kunststofbane, som dog i praksis har været i brug siden 1. november.

Klubformand Per Nyborg og kommunens kulturformand, Kurt Friis Jørgensen (V), stod for talerne, og efterfølgende havde sponsorer sørget for pølser og sodavand til de mange fremmødte, som talte mange af klubbens ungdomsspillere. Ungdomshold fra Aars IK og Farsø-Ullits IK spillede opvisningskampe, medens det planlagte faldskærmsudspring måtte aflyses, da vejret fra morgenstunden var for diset til udspring.

Klubbens førstehold herrer stillede op til turneringskamp i serie 3 mod St. Restrup, og spillerne så ud til at ville fortsætte festen med en god gang fodbold og en sejr, som kunne holde holdet inde i topkampen. Fra kampens start satte Aars sig på begivenhederne, og med afvekslende spil over kanterne og ind imellem også mere direkte mod mål, blev der skabt gode muligheder, hvor den sidste og afgørende skarphed dog manglede. Til gengæld manglede der ikke energi og gå på mod. da Nicolai Christensen midt i halvlegen forfulgte en lang bold. Uden for feltet tacklede han modstandernes målmand, som blev den lille i den duel, og så havde “Leo” let ved at sende bolden i det tomme mål. Mod halvlegens slutning kom gæsterne mere med, og et par skarpe aktioner fra højre fløj var ved at give problemer for Aars-defensiven, som dog klarede frisag.

Efter pausen var det St. Restrup, som fortsatte med at dominere spillet, medens hjemmeholdet slet ikke kunne finde de gode takter frem, som de viste i første halvleg. Spillet blev presset ned mod Simon Poulsen i Aars-målet, og de få gange Aars satte gang i omstillinger løb det ud i sandet, på grund af dårligere afleveringer eller fordi spillerne løb i offside. St. Restrup blev ramt af et gult kort, men heller ikke i overtal, kunne Aars sætte sig på tingene - det kunne de undertallige gæster, som fik tilkæmpet sig et straffespark. Det blev udnyttet sikkert, og dermed var stillingen udlignet på måltavlen. Aars blev også ramt af et gult kort, og i en rodet og uskøn afslutning fik frustrationerne frit løb, hvilket resulterede i en til tider ond stemning, som dommeren ikke formåede at dæmpe - tværtimod.

Dermed fisede festen lidt ud på kunstgræsset i Aars, og Jakob Dyrmans tropper mistede et vigtigt skridt i topkampen, hvor begge konkurrenter fik fuldt pointudbytte i denne runde. Det betyder, at der er 4 point op til Aalborg KFUM, som besætter førstepladsen foran LKB-Gistrup og med Aars på tredjepladsen.

Der ligger fortsat vigtige kampe forude. Hvis AIK’erne vil lege med i toppen skal spillet fra første halvleg findes frem, ellers ligner det mere en midterplacering.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!