Torsdag d. 4. juni 2020 - �rgang 15
Mike Hermansen fejrer scoringen til 2-1.

Flot Løgstør-sejr - til ingen nytte

23-06-2019

Fodbold: Trods en sejr på 3-1 over topholdet må Løgstør tilbage i serie 1.

Tekst & foto: Per Lyngby

Der begynder at tegne sig et mønster for Løgstør IF’s fodboldherrer, som har for vane at rykke op fra serie 1 for så i sæsonen efter at rykke ned fra jyllandsserien.

Søndag eftermiddag blev det en kendsgerning, at LIF må ned. Og det må de, selv om det på hjemmebane lykkedes at besejre topholdet fra Frederikshavn med 3-1 efter 0-0 ved pausen. Samtidig spillede Helsted ude mod Aalborg Chang, og da Randers-holdet vandt den kamp med 3-0, var der ingen håb tilbage for Løgstør, som ellers kæmpede for deres spinkle chance.

Straks fra starten så man et hjemmehold, som helt tydeligt havde en plan om at presse modstanderne højt på banen i håb om bolderobringer eller andenbolde, som kunne føre til scoringsmuligheder. Taktikken lykkedes delvis, da Løgstør havde held med sit pres, men det blev kun til en enkelt stor mulighed, som dog blev sendt i sidenettet. Gæsterne fra Frederikshavn var især farlige på fremstød i venstre side og på dødbolde, men målmand Sebastian Kronborg og forsvaret fik afværget de muligheder, som opstod.

Intensiteten dalede en smule i starten af anden halvleg, som startede ganske jævnbyrdigt. Gæsterne kom mere i boldbesiddelse, og man kunne frygte, at Løgstørs offensive pres begyndte at tappe kræfterne. Der kom dog ny energi, da Jesper Frederiksen scorede til 1-0: Han så, at målmanden var kommet langt frem, og forsøgte sig med et skud langt ude fra. Og selv om målmanden kom tilbage og fik en hånd på bolden, kunne han ikke forhindre den i akkurat at snige sig over stregen - en situation, som i større kampe havde kaldt på en VAR, men her var linjedommeren godt placeret og markerede for mål. Føringen holdt dog ikke længe, for pludselig var Løgstørs venstre forsvarsside åben som en motorvej, og det blev udnyttet til at sende en bold mod fjerneste stolpe, hvor udligningen blev headet i nettet.

I den efterfølgende fase kunne man frygte, at hjemmeholdet vil bryde sammen, men to gule kort kort efter hinanden til Frederikshavn gav en ny mulighed for at komme tilbage i kampen. Mike Hermansen udnyttede et indlæg fra venstre, som blev headet i nettet, og da Thorbjørn Larsen kort efter nettede til 3-1, var kampen afgjort.

Herefter var det kun at vente på resultatet fra Chang, og det var desværre ikke til Løgstørs fordel, da Helsted vandt og dermed skal ud i play off, medens Løgstør rykker direkte ned sammen med Morsø og Vorup. Men puljen har været særdeles tæt - kun Morsø har skilt sig ud i bunden, og derfor er det ekstra ærgerligt, at Løgstør satte 2  point til mod dem - de point kunne havde ændret tingene radikalt. Dertil kommer et dumt nederlag på udebane mod Støvring, som helt sikkert også nager de ambitiøse LIF’ere.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!