Tirsdag d. 7. juli 2020 - �rgang 15
Hornum mod Gundersted og Aars mod FUIK. To kampe, som normalt ville trække masser af tilskuere på stadions, som her fra efterårets kamp mellem Gundersted og Løgstør, men sådan bliver det ikke i forårets træningsturnering, som skal afvikles uden tilskuere.

Fodbolden ruller - uden tilskuere

09-06-2020

Fodbold: Træningsturnering indledes tirsdag aften i Vesthimmerland.

Tekst & foto: Per Lyngby

Med den seneste åbning, er der nu mulighed for at afvikle kampe i f.eks. fodbold. Det havde man håbet og ventet på i Vesthimmerland, hvor en række lokale klubber er tilmeldt Jutlander Banks Træningsturnering, som indledes allerede i aften, tirsdag.

Men havde man som tilskuer set frem til igen at kunne stå ved rækværket og heppe på de lokale helte, så bliver man skuffet. DBU’s retningslinjer for træningskampe foreskriver nemlig, at de skal afvikles uden tilskuere, således at klubberne kan overholde reglerne for, hvor mange der må forsamles, og det er netop sat op til 50.

Da trænerne gerne vil have mange spillere i aktion, og der også er hjælpetrænere og holdledere involveret omkring en kamp, vil det betyde, at de to hold alene kommer til at lægge beslag på antallet indenfor forsamlingsforbuddet, og derfor må der ikke være tilskuere til kampene.

Hornum IF, som i aften spiller hjemme mod Gundersted, skriver således på Facebook til klubbens tilhængere, at de ikke må møde op til kampene, da klubben i så fald vil være nødsaget til at sende dem bort. Samme melding har Aars IK lagt op på sin side.

Medens tilskuerne således bliver holdt på pinbænken en tid endnu, glæder spillere og trænere sig formentlig til at komme i aktion på grønsværen. Her på Lokaltindblik.dk, vil vi forsøge at skaffe referater fra de fleste kampe, og vi vil også forsøge at besøge de enkelte klubber for at dække kampene med kamera og referat.

I aften spilles der yderligere en kamp i JS/S2-puljen, hvor Aars hjemme tager imod FUIK.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!