Mandag d. 1. juni 2020 - �rgang 15
Rene Petersen yderst til højre får stukket foden frem og bringer Gundersted foran med 2-1 i den vigtige topkamp mod FUIK.

Gundersted på vej mod serie 1

06-06-2018

Fodbold: Med en sejr på 2-1 over FUIK har Gundersted nu sagen i egen hånd.

Tekst & foto: Per Lyngby

Der var dækket op til lidt af en fodboldlækkerbidsken for de omkring 200 tilskuere på Freja Park i Gundersted onsdag aften. Her tog hjemmeholdet imod Farsø-Ullits IK i et klassisk lokalopgør, som samtidig også var et topopgør, som formentlig ville kunne afgøre, hvilket af de to hold, som skal spille i serie 1 til efteråret.

Og den mulighed står Gundested nu med efter en sejr på 2-1 efter føring på 2-0 ved pausen. Det skete i en intens men uskøn kamp, hvor det i fodboldsammenhæng fortærskede ord kynisme, blev afgørende. Gundersted var nemlig den tand mere kyniske og skarpe, som betød, at deres sejr var fuldt fortjent.

Rene “Nuggi” Pedersen, som kom til klubben fra Aars før sæsonen, viste sig endnu en gang som den afgørende faktor, da han med mål efter 21 og 38 minutter sikrede en føring på 2-0 ved pausen. Begge mål kom efter afslutninger midt for mål, hvor FUIK-defensiven manglede våben for at dæmme op for topscoreren. I den anden ende af banen blev målmand Mike Bunde kun i et par tilfælde udfordret, og rigtig farlige blev gæsterne aldrig.

I anden halvleg spillede Gundersted klogt, og kynisk, denne varme sommeraften. FUIK-offensiven blev afvist, når de kom på banens sidste tredjedel, de blev simpelthen kyst rent fysisk af et motiveret hjemmehold, som kom først på boldene og havde let ved at læse et rent fantasiforladt opspil fra gæsternes side. Tempoet blev trukket ud af kampen, og Gundersted formåede i flere omgange at komme til afslutninger, bl.a. var Rene Petersen tæt på at fuldbyrde sit hattrick, men Nicklas Finnerup i FUIK-målet fik afværget.

Det så ikke ud til, at FUIK på nogen måde kunne true hjemmeholdets sejr, men i tillægstiden nåede Lasse Jensen først på en lang bold, som han vippede i mål for næsen af Mike Bunde. Uafgjort ville betyde, at FUIK stod med trumfen på hænderne, men trods et behjertet forsøg på at kaste alt frem, blev det ikke til de store muligheder, og dermed kunne hjemmeholdet strække armene i vejret i triumf, da kampen blev fløjtet af.

Gundersted mangler nu kun en enkelt kamp i sæsonen. Her gælder det Støvring, som kæmper en hård kamp for at komme fri af nedrykningsfaren, og holdet har på det seneste været ganske stærkt, da man har trukket jyllandsseriespillere ned i bestræbelserne på at klare frisag.

I næste weekend er Gundersted oversidder, og man skal helt hen til den 23. juni, før den måske afgørende kamp spilles på udebane mod Støvring. En sejr her, og sagen er klar, men det kan den også blive inden, hvis FUIK og Aalborg KFUM ikke får fuldt udbytte af deres resterende kampe.

Man kan ikke fortænke Gundersted i noget, hvis de allerede har lagt champagnen på køl.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!