Torsdag d. 4. juni 2020 - �rgang 15

Gymnasiepiger kvalificerer VHG til DM finale for første gang

25-11-2019

I mange år har man været lige ved at kvalificere sig til det endegyldige DM-stævne og blive et af landets otte bedste gymnasieskoler i landet til håndbold. Men indtil videre har det været lige ved med missede finaler. Nu er den onde cirkel brudt, da pigeholdet fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf sikrede sig deltagelse i årets DM-stævne i Hobro som det første hold nogensinde fra skolen.

Måden det skete på var ret så suveræn: Seks kampe og seks sejre. Forventningerne var på forhånd nogenlunde, men bestemt ikke i top. Dels var enkelte stamspillere savnet, og dels fortalte historien, at det altid smutter uanset holdets kvaliteter.

Denne gang skulle så være tidspunktet, hvor historien skulle omskrives. De gæve piger startede med at slå hjemmebaneholdet fra Hobro rimeligt sikkert. Og så handlede det om Favrskov fra Hadsten, som de fleste piger lige havde tabt til i ungdomsdivisionsregi dagen før. Som skoletræneren dog sagde: ” Glem den kamp, for nu har vi en ny”, og i denne viste pigerne fra Vesthimmerland sig ret suveræne og vandt kampen med en sejr på plus 5.

Herefter fulgte sikre sejre over Hjørring og Frederikshavn med ungdoms-landsholdsspillere, og holdet kunne hermed titulere sig som vindere af deres pulje. I semifinalen ventede Bjerringbro, som også blev slået klart. 

Og så ventede Favrskov igen, da de overraskende havde vundet deres semifinalekamp. På forhånd måtte man udpege pigerne fra Vesthimmerlands gymnasium & Hf som favoritter, da første kamp jo var vundet med plus fem. Om det alligevel var en overdreven respekt for pigerne fra Hadsten, som man dagen forinden havde tabt til, skal her være usagt, men pigerne fra det Vesthimmerlandske startede særdeles nervøst og usikkert, og da der manglede 4 minutter af kampen, var pigerne bagud med fire mål. Og så viste de pludselig karakter og hentede pigerne fra Favrskov. 

En straffekonkurrence skulle så afgøre, hvem der skulle til DM, og her viste pigerne fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf sig som de suverænt mest træfsikre. Sidste straffekast behøvede ingen af holdene at kaste, da de vesthimmerlandske piger allerede førte med 3 – 1.

Hermed var historien skrevet, da håndboldpigerne for første gang er blandt otte bedste gymnasiehold i landet. Stor cadeau til håndboldpigerne, som primært kommer fra Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!