Søndag d. 17. januar 2021 - �rgang 15

Kvik slog FUIK i flot kamp

12-09-2020

Fodbold: Der skulle et straffespark til at afgøre kampen på Farsø Stadion fredag aften.

Tekst: Per Lyngby

Det var to hold, som hidtil har haft svært ved at finde rytmen, som fredag aften tørnede sammen til lokalopgøret i serie 2 mellem FUIK og Kvik-Aalestrup.

Det var dog ikke til at se på spillet på kunstgræsbanen, hvor der blev leveret fodbold i et højt tempo med to hold, som gerne ville den direkte vej mod modstandernes mål.

I første halvleg stod der Kvik på det meste - gæsterne satte hjemmeholdets forsvar og målmand Nicklas Finderup under et hårdt pres. Det resulterede i flere gode muligheder, og i situationer, hvor FUIK-spillerne måtte tage hårdhændede metoder i brug for at stoppe de rødklædte Kvik-spillere. En overgang var Kvik 3 mand i overtal, uden at kunne profitere af det.

Efter pausen blev FUIK fuldtallige, og kort efter kom de så i overtal, da en Kvik-spiller ivrigt forsøgte at trække trøjen af en modspiller! Overtallet gav FUIK momentum, og holdet tilspillede sig i denne fase af kampen 2-3 gode tilbud, som med lidt mere skarphed kunne have givet mål. Desuden var holdet ved at få en friløber, som noget tvivlsomt blev dømt offside, så der kom ikke noget skind ud af den bjørn.

Kvik var stadig med i kampen bl.a. med en særdeles hurtigtløbende Per Nielsen, som flere gang voldte hjemmeholdets forsvar problemer, dog uden at kunne overliste Nicklas Finderup, som flere gang fik afværget farlige situationer. Angrebsspilleren Jonas Caffey kom i centrum, da han først fremtvang et frispark, og i den efterfølgende situation fik tilkæmpet sig et straffespark, som FUIK-lejren bestemt ikke var enige i.

Mikkel Sørensen var kølige og skarp, da han fra 11-meteren sendte læderet utageligt i nettet til 1-0. Herefter blev der sendt lange bolde frem af FUIK, medens Kvik havde et par store chancer for at lukke kampen. Der blev dog ikke scoret yderligere, og dermed rykker Kvik op midt i tabellen, medens FUIK ligger næstsidst.

“Jeg synes sejren var fuldt fortjent. FUIK blev selvfølgelig hæmmet af sammenlagt 5 gule kort kampen igennem, men overordnet sad vi på størstedelen af begivenhederne. Det til trods, så mener jeg, at FUIK er et af de bedste hold, vi har mødt. Vi brændte igen den ene chance efter den anden, og meget symptomatisk skulle der et straffespark til at afgøre det for os. Heldigvis stod vi også stærkt defensivt, hvor især Lucas Sørensen i målet havde sikre hænder og holdt det nødvendige 0. Det lunede gevaldigt, da dommeren fløjtede af, og forhåbentlig vender bøtten for os nu, hvor turneringen også vender”, lød det efter kampen fra assistenttræner Danny Bartholomæussen.

FUIK-træner Jens Bojer var efter kampen stor nok til at anerkende gæsternes sejr:

“Vi var oppe mod et godt hold. Måske det bedste vi har mødt i puljen. De kom med akkurat det jeg havde informeret mine spillere om. Jeg synes, at vi kæmpede godt med det vi kunne, men vi er inde i et kæmpe sort hul, som vi har svært ved at hoppe op af. Der var god moral og vilje til at komme igen, men vi mødte også et hold, som havde dygtigheden og heldet i de afgørende sekvenser. Vi skal snart til at have point på kontoen ellers vil det blive for svært de sidste kampe”, lød det fra Jens Bojer.

Med fredagens kamp markerede de to hold, at halvdelen af sæsonen er spillet, så nu står den på returopgør mod de øvrige hold i puljen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!