Mandag d. 13. juli 2020 - �rgang 15
Michelle Nielsen scorede på 5 straffekast og nettede også fra streg og fløj, da Farsø vandt den vigtige bundkamp mod Mejrup-Hvam.

Sommer-fest i november

21-11-2018

Håndbold: En enkelt spiller strålede, da Farsø kæmpede sig til vigtig sejr.

Tekst & foto: Per Lyngby

Tirsdag aften spillede Farsø damer i 2. division en særdeles vigtig kamp på hjemmebane mod Mejrup-Hvam, som før kampen lå lige under værterne og nedrykningsstregen. En sejr til gæsterne kunne dog vende om på det forhold, så meget stod på spil.

Efter et indledningsmål af Mejrup-Hvam var det Farsø, som overtog taktstokken - og ikke mindst en velspillende Karoline Sommer, som skulle vise sig at blive hjemmeholdets trumfkort i kampen. Venstrebacken tordnede flere bolde i nettet, og midt i halvlegen gik Mejrup-Hvam over til at mandsopdække hende, hvilket gav en smule uro og forvirring i Farsøs spil. Karoline Thomsen viste dog gode takter på venstrefløjen, og Michelle Nielsen var sikkerheden selv, når der skulle eksekveres på straffekast. Samtidig stod Farsøs defensiv særdeles godt, og dermed blev føringen stille og roligt udbygget til 8-3, 11-6 og 12-6, før der kom lidt grus i maskineriet mod halvlegens slutning. Mejrup-Hvam hentede lidt ind, således at pauseføringen lød på 13-10 til Farsø.

Karoline Sommer fortsatte med at bombe i starten af anden halvleg, hvor det blev 15-11 og også 17-14, hvorefter kampen begyndte at tippe. Farsø brændte store chancer og smed mange bolde væk, medens Mejrup-Hvam begyndte at score på deres muligheder. Holdet kom på 16-17, og via 18-18 blev det også til en føring på 20-18 til gæsterne, som for alvor havde Farsø nede i sækken i denne periode. Farsø-spillerne kom dog op og fik bragt balance i regnskabet ved 20-20. Med to udvisninger i slutfasen formåede Mejrup ikke at komme tilbage, holdet scorede ikke i de sidste 7-8 minutter, og dermed kunne Farsø køre en sejr på 24-20 i hus.

“Pyh, det holdt hårdt, men vi er også ramt af skader og afbud. Heldigvis kommer vi tilbage og vinder en vigtig sejr”, lød det efter kampen fra træner Kristian Pedersen.

Kampen viste, at Farsø er sårbare, hvis modstanderne formår at sætte Karoline Sommer ud af spillet - og det er der hold, som gør bedre end Mejrup-Hvam, som bestemt ikke var skræmmende. Det stærke forsvar i kampens begyndelse gav gode kontramuligheder, men også i denne facet af spillet viste Farsø store mangler. Alt for mange bolde blev smidt væk, og når man endelig kom til en fri afslutning, blev der brændt. Michelle Nielsen var sikkerheden selv på straffe, men missede dog et vigtigt et af slagsen i slutfasen, hvor hendes lob blev læst af målmanden. Farsø-stregen gjorde dog skaden god igen med en scoring kort efter fra den vanskelige position som højrehåndet på højre fløj.

Med sejren ligger Farsø nu 3 point foran Mejrup-Hvam, og i næste spillerunde kan holdet kravle lidt længere op i tabellen, hvis de formår at besejre Ikast på udebane.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!